skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS vann i omstarten

Efter en dryg månads uppehåll var det omstart av Superettan som stod på dagordningen. På Landskrona IP, i den stekande juli-solen, tog BoIS emot Gefle IF i kampen om att undvika nedflyttning. 

Landskrona och Gefle, två lag som inte haft flytet med sig under säsongen och som numera återfinns kring nedflyttningsstrecket, bjöd upp till en sprakande, böljande första halvlek i omstarten av Superettan.

Den första halvleken var som sagt sprakande, men det skulle bara dröja en knapp minut innan det small till. Adi Nalic – de första fyrtiofem minuternas främste spelare – frälste BoIS tidigt med ett vackert skott. En drömstart för Landskrona som haft för inleda matcher på ett övertygande sätt.

En annan spelare, bland flera, som visade gott mod var nyförvärvet Melvin Frithzell. Förutom den förre Malmö FF-spelarens 2-0-mål fick BoIS en ut en hel del arbetsvilja och frejdigt spel ur den positionsalternerande, offensiva spelaren. Frithzells kom drygt tio minuter från paus.

Gefle skulle dock återväcka spänningen i matchen efter att deras ytter, Adam Wiberg, stött in reduceringen strax innan paus.

Ledningen gav Landskrona möjligheten att spela ut på ett mer kontrollerat sätt. Gefle, som var tvungna att jaga mål, skapade nästan ingenting och tillät BoIS-försvaret att freda sitt mål utan större bekymmer. I och med att Gefle tryckte upp sitt lag kunde Landskrona ligga på kontringar och attackera när tillfälle gavs.

Klockan hann ticka upp till minut 70 utan att intensiteten i matchen höjts eller att några större målchanser skapats. Men på just en kontring skulle Landskrona få möjligheten att utöka sin ledning, efter att matchens lirare, Adi Nalic, genom sitt andra mål för dagen, avslutat en omställning. 3-1 och en komfortabel slutdel såg ut att vänta hemmalaget – vilket så också blev fallet.

På de sju(!) tillagda minuterna fick Gefle en straff vars uppkom skedde på ett mycket märkligt sätt. Två spelare såg ut att haka i varandra – inte mer än så – men det slutade med att Landskronas mittback, Philip Andersson, fick syna det rörda kortet och Gefle tilldömdes straffspark. På denna nekades dock bortalaget reduceringsmålet då Amr Kaddoura gått åt rätt håll och räddat.

Landskrona vann till slut matchen med 3-1. Poängen in på kontot innebär att man kravlar sig över kvalplatsen och upp på säker mark i Superettan-tabellen.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close