NyheterTennis

Ny titel för Cornelia Lister

Cornelia Lister och serbiskan Nina Stojanovic vann dubbeln i 80 000-dollarsturneringen Advantage Cars Prague Open.

Lördagens final mot Bibiane Schoofs, Nederländerna/Kimberley Zimmermann, Belgien, blev en rysare som avgjordes i supertiebreak. Lister/Stojanovic fick en mardrömsstart i supertiebreaket och hamnade i underläge 0-5, men vann sedan sex raka bollar.

Vid ställningen 6-6 gjorde det förstaseedade paret ett nytt ryck och skaffade sig tre matchbollar. Schoofs/Zimmermann kom tillbaka, men på den tredje matchbollen avgjorde Lister/Stojanovic. 6-2, 2-6, 10-8 skrevs setsifforna till i finalen.

Titeln var Cornelias andra i år. Den första tog hon med schweiziskan Xenia Knoll i Turkiet i mars. Totalt har Fair Play-spelaren vunnit 23 dubbeltitlar i karriären. Cornelia spelade även bra i singel och kvalade in i turneringen efter segrar mot Kristina Milenkovic, Schweiz (7-6, 6-4), Johana Markova, Tjeckien (6-3, 6-2) och Anastasia Detiuc, Tjeckien (6-2, 6-1). I huvudturneringen förlorade hon en jämn tvåsetare, 5-7, 3-6, mot sin dubbelpartner Nina Stojanovic.

Foto: Bildbyrån

Vägen till titeln

Första omgången: An-Sophie Mestach, Belgien/Katerina Stewart, USA, 7-5, 3-6, 10-5

Kvartsfinal: Karolina Muchova/Barbara Stefkova, Tjeckien, 7-6, 6-2

Semifinal: Martina Di Guiseppe/Anastasia Grymalska, Italien, 6-4, 7-5

Final: Bibiane Schoofs, Nederländerna/Kimberley Zimmermann, Belgien, 6-2, 2-6, 10-8.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close