FotbollLandskrona BoIS

BoIS presenterar två nyförvärv

Under måndagen deklarerade Landskrona BoIS på sin hemsida att man gjort klart med två nyförvärv som kommer förstärka truppen under Superettan-säsongens andra hälft. 

Den första av de två spelarna i fråga är mittbacken Emmanuel Okine, 26 år. Närmast kommer Okine från Kristianstad FC, men har tidigare provtränat med BoIS ett flertal gånger. Mittbacken har en tidigare bekantskap med sin nya tränare, Agim Sopi, då deras vägar för några år sedan korsades i FC Rosengård.

– Med Emmanuel i truppen breddar vi försvaret där vi haft en del skadeproblem. Vi vet vad vi får av Okine, det är en stabil fighter. Nu närmast väntar en avstängning för Philip Andersson som även besvärats av sin häl och dessutom är Dennis Olofsson förmodligen borta större delen av hösten, säger Agim Sopi till Landskrona BoIS hemsida.

Det andra nyförvärvet är 23-årige anfallaren Noor Zadran som senast kommer från IFK Malmö. Noor var aktuell både för Brage och AFC Eskilstuna inför säsongen men blev kvar i Malmö. Han har spelat både som ytter och som nia i Malmöklubben.

– I Noors fall handlar det om ett lån hösten ut. Agim har stenkoll på Malmöfotbollen, det vet vi sedan tidigare. Nu senast igår visade Jetmir Haliti verkligen att Agim kan hitta russinen i kakan. Noor har varit i klubben nu ett tag och tränat och vi lyckades få till ett förmånligt låneavtal. Nu har de här tre spelarna vi tagit in i sommar en lång höst på sig att jobba för en plats i truppen även 2019 och dörren är väl inte helt stängd än, det kan fortfarande hända saker under silly season, kommenterar Daniel Stålhammar, seniorfotbollsansvarig i styrelsen.

Samtidigt är klubben ständigt vaksamma på den ekonomiskt tuffa situationen.

– Vi måste jobba med smarta lösningar för att få ihop ekonomin. De förändringar som sker i sommar har tre mål. Dels ska vi bredda truppen kvalitetsmässigt, dels ska vi hitta spets och dels ska vi spara pengar. De förändringar som vi hittills gjort säkerställer att vi sparar pengar samtidigt som vi även står redo sportsligt inför hösten, kommenterar klubbchef Max Lundmark.

 

Joel Ask

Foto: Landskrona BoIS

Relaterade artiklar

Back to top button
Close