MotorNyheter

Gustav Malja nöjd som rookie – men vill ha mer

Gustav Malja körde i mål som trea i den interna fighten mellan årets nykomlingar i Porsche Mobil 1 Supercup i söndagens race på ungerska Hungaroring, och tog sig därmed upp på rookiepallen för andra helgen i rad.

Malja tog målflagg som 15:e bil totalt i det 28 man stora startfältet, mindre än fyra sekunder bakom rookiesegraren Larry ten Voorde (Nederländerna) som slutade åtta sammanlagt. Fransmannen Florian Latorre blev näst bäste rookie på en total tiondeplats. Malja, som var tvåa i rookiebataljen bakom ten Voorde senast på Hockenheim förra helgen, startade racet i Ungern från 13:e ruta men tappade två platser i starten och höll sedan sin position fram till mål.

– Kul att vara med och slåss där uppe i rookiesammandraget, vilket vi lyckats göra till mer regel än undantag så här långt den här säsongen, säger Gustav Malja i ett pressutskick.

– Samtidigt vill man ju som tävlingsmänniska sikta högre än så och börja närma sig den yttersta toppen, de erfarna grabbarna – och det känner jag faktiskt att jag gjorde den här helgen.

– Jag hade 13:e tid i kvalet, vilket kanske inte tyder på något enormt framsteg jämfört med tidigare race, men faktum är att det nog var mitt fartmässigt bästa kval så här långt i år i Supercupen. Tyvärr fick jag trafik i sektor två och tvingades passera två bilar där, vilket kostade mig mycket tid, men i övrigt var det ett varv där farten i de andra sektorerna var tillräckligt bra för topp sex-sju. I racet tappade jag tyvärr ett par platser på första varvet och sedan var det omöjligt att köra om, men jag tar med mig en ganska bra känsla härifrån på det stora hela.

Porsche Mobil 1 Supercup går nu in i ett månadslångt sommaruppehåll. Gustav Malja har dock fortsatt fullt upp, med tävlingar varje helg i augusti tack vare sitt parallella program i systerserien Porsche Carrera Cup Deutschland. Först ut i den mest intensiva delen av det mästerskapet är ett besök på Nürburgring i de tyska Eifelbergen nästa vecka.

Foto:  Porsche AG & Mattias Persson / Motorsport Publication.

Porsche Carrera Cup Deutschland

13-15 april: Oschersleben (Tyskland)
8-10 juni: Red Bull Ring (Österrike)
3-5 augusti: Nürburgring (Tyskland)
10-12 augusti: Nürburgring GP (Tyskland)
17-19 augusti: Zandvoort (Nederländerna)
7-9 september: Sachsenring (Tyskland)
21-23 september: Hockenheim (Tyskland)

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close