FotbollNyheterTrelleborg FF

Ny förlust för Trelleborgs FF

Laget från Söder, Hammarby, hälsade på i söder. Ett möte som Trelleborg haft relativt lätt för sett till historiska utfall, Men då är då och nu är nu. Hammarby har tagit rejäla kliv under säsongen och pekats ut som en trolig kandidat till SM-guldet. Historien till trots hade Trelleborg säkerligen hellre sett ett annat lag agera deras motståndare denna måndagskväll. 

Trelleborgs FF hade, inför dagens match, endast en seger på de sex senaste matcherna. Ett facit man gärna såg sig själva bryta med tanke på att läget i den allsvenska tabellen artat sig allt mer prekärt för nykomlingen.

Med två nyförvärv i backlinjen – Jasmin Sudic och amerikanen Kofi Sarkodie, båda med endast ett fåtal träningar i bagaget inför kvällens match – tog sig TFF ann vårsäsongens serieledare, Hammarby. Ett lag som Patrik Winqvist hoppades på att se en bättre prestation mot än den hans lag åstadkommit mot Östersund senast.

Inledning av mötet på Vångavallen var jämn trots det markanta antal tabellplaceringar som skiljer lagen åt. Om något så var Bajen det lag som agerade bollförande, och man tog sig ann ett djupt stående Trelleborgs-försvar pådrivet av ett respektabelt stort bortafölje.

Trots ett stort övertag sett till bollinnehav var det Trelleborg som hotade mest framåt. Genom sina långa, raka djupledsbollar ställde man frågor till Hammarbys backlinje. Frågor som bortalagets försvar med viss lätthet dock kunde avvärja sig mot.

Efter 20 minuters pendlande spel i den stekande kvällssolen – på ett för ovanlighetens skull snålblåst Vångavallen – tog Hammarby över och tryckte ner TFF:s backlinje genom ett metodiskt passningsspel. Klasskillnaden lagen emellan var påtaglig och hemmalaget tvingades till allt hårdare defensivt jobb ju längre tiden gick. Men vem har sagt att fotboll ska vara enkelt? TFF försvarade sig disciplinerat och tillät inte bortalaget att skapa några farligare målchanser.

Vid 27 minuters spel skulle dock Trelleborgs uppoffrande försvarsspel få se sig överlistat. Efter en Hammarbyfrispark studsade bollen ut till Junior, varpå denne klippte till direkt. En hårt, otagbar halvvolley susade iväg och förbi en chanslös Marko Johansson i hemmamålet.  1-0 till Hammarby signerat Juniors kandidat till säsongens mål. Knappt två minuter senare kom så även 2-0. Vänsterbacken Borges tog sig runt på vänsterkanten och serverade därefter Nicola Djurdic som enkelt kunde stöta in bollen i mål. Blytungt för TFF som nu var i rejäl brygga.

Perioden efter de två målen kunde Hammarby spela ut på ett kontrollerat sätt. Trelleborg, som nu var tvungna att helt skifta sin defensiva matchplan, lyckades inte hota Bajen alls. Passningsspelet för långsamt och fantasilöst, få löpningar eller initiativ. Kvalitén fanns inte heller där, och det var nog få på Vångavallen som kände vittring på ett reduceringsmål.

När lagen återvänt från pausvilan tog matchen ny fart – med betoning på fart. Tempot ökade och spelet böljade allt mer. Denna matchbild tycktes gynna Trelleborg mest – och i synnerhet Dennis Hümmet. Anfallaren, som var aktiv i den första halvleken, blev reduceringsskytt för TFF efter ett välplacerat avslut. Inte logiskt, men inte heller ologiskt sett till matchen. 2-1 och Trelleborg åter med i matchen på Vångavallen.

Hümmets mål var mer eller mindre det enda som TFF lyckades vaska fram i den andra halvleken. Kort och gott lämnade dagens prestation i anfallsväg en hel del att önska. Istället skulle bortalaget Hammarby få sista ordet. Malmer Tankovic punkterade matchen med ett avslut högt upp i taket, efter att ha blivit serverad av Bajens nyförvärv, Junes Barny.

Mycket mer spännande än så blev det inte i den andra halvleken, som till största del kändes avslagen. Trelleborgsspelarna tycktes aldrig resa sig från två snabba smällarna i första halvlek och fick till slut inkassera sin fjärde förlust på de fem senast spelade matcherna.

I nästa omgång vänder den Allsvenska serien och Trelleborg reser till Tele2 Arena för att utkräva revansch på Hammarby.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close