IK PanternIshockeyNyheter

Stråhle ersätter Messier som tränare i Pantern

Joby Messier kommer inte att återvända till Pantern den här säsongen. Istället tar Viiktor Stråhle över som huvudtränare. In i staben går tvåfaldige Stanley Cup-mästaren Lorne Henning.

– Hela klubben har förtroende för Viktor och är säkra på att han kommer kliva in fint i detta nya uppdrag. Både spelare och ledning känner sig väldigt trygga med Viktor, säger Panterns ordförande Peter Nilsson till klubbens hemsida.

– Vi vill samtidigt tacka Joby för hans arbete i IK Pantern under den andra hälften av förra säsongen och önska honom och hans familj lycka till framöver.

På hemsidan anger Pantern medicinska skäl till att Messier inte kan träna laget: ”Under sommaren har det uppstått medicinska komplikationer på grund av tidigare idrottsolyckor, vilket medför att Joby behöver stanna i Kanada.”

Sportchefen Viktor Stråhle var redan assisterande tränare för laget och kommer nu alltså att få stöttning av 66-årige Lorne Henning.

Henning kommer framförallt att bistå med utvärderingar, träningar, scouting och spelartransfers.

– Vi är fantastiskt glada över att ha fått ombord Lorne Henning, hans erfarenhet och kontakter kommer vara en styrka för Viktor Stråhle och IK Pantern. Lorne kommer arbeta både i Malmö och på distans under den kommande säsongen, säger Peter Nilsson till hemsidan.

Lorne Henning är tvåfaldig Stanley Cup-mästare som spelare med New York Islanders. Hans ledarkarriär sedan 80-talet är respektingivande och han har representerat klubbar som New York Islanders, Chicago Blackhawks, Anaheim Mighty Ducks och under tio år Vancouver Canucks.

En ny assisterande tränare kommer också att kontrakteras.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer

Panterns nye klubbdirektör Jens Israelsson om att bygga upp klubben.

En gammal IKEA-boss ska bygga ihop Pantern

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close