FotbollMalmö FFNyheter

Uwe Rösler: Vi måste gå för att vinna matchen

På presskonferensen inför Cluj-matchen betonade MFF-tränaren Uwe Rösler att utgångsläget är bra, men att än är inget vunnet.

– 1-0 är ett bra resultat, men det är också ett farligt resultat.

– Vi får absolut inte tänka på att vi har något att försvara, Vi måste skapa något eget och försöka vinna. Som jag ser det är det halvtid i matchen, vi leder med 1-0 och måste göra något bra av den andra halvleken också.

– Cluj har fått en ny coach. Vi vet ännu inte vilken effekt det ger. Vi tittade på den senaste ligamatchen och då var det tio av de elva som var med mot oss som spelade. Det är en klubb med tradition i Europaspelet och en klubb som är van vid att vinna. De är även bra på fasta situationer.

Därför står Rösler fast vid att MFF behöver hjälp av publiken.

– Vår publik är fantastisk. De lyssnade och kom och hjälpte oss mot IFK Norrköping. Nu vill vi ha ännu fler på plats och det ska märkas att det är en speciell match. Kvällsmatcher är något extra med en särskild atmosfär. Därför vill vi jobba hårt och med rätt inställning lyfta våra supportrar och då lyfter de oss ytterligare.

– Vi behöver fler speciella matcher i höst och det är nu vi ska se till att de blir av.

Han konstaterade också att resultaten visserligen börjat komma i MFF, men att det finns massvis kvar att jobba med och förbättra.

– Det finns många delar av det vi gör som kan bli bättre. Arbetet pågår! Just nu drar vi fortfarande stor nytta av det vi gjorde de inledande 3,5 veckorna fram till den första tävlingsmatchen den 7 juli. Efter det har det inte funnits tid att jobba med detaljer. Jag hoppas vi snart får en ny period då vi mer kan jobba med detaljer och utveckla oss, betonade han.

Malmö FF har tagit ut en 19-mannatrupp, där Oscar Lewicki ingår. Han fick ju problem med värmen och var tvungen att byta matchen mot IFK Norrköping, men har repat sig. Det gjorde han bara någon timme efter matchen. Bonke Innocent saknas. Han spelade i U21-laget som reste till Göteborg på tisdagen (förlust 0-3).

MFF-truppen: Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Ingvi Traustason, Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Franz Brorsson och Samuel Adrian.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close