FotbollNyheter

Tränarbyte i Prespa Birlik

Assisterande tränaren Nesat Spahiu tar steget upp som huvudtränare i KSF Prespa Birlik. Han ersätter Zlatan Nalic, som fått ett nytt uppdrag i FK Sloboda i den bosniska högstaligan.

Zlatan Nalic, som tidigare bland annat jobbat tillsammans med Håkan Ericson i Sveriges EM-vinnande U21-landslag, kom till Prespa Birlik inför den här säsongen och har alltså bara varit ett halvår i klubben. Men det fanns en klar överenskommelse om att han hade rätt att bryta kontraktet om det kom ett erbjudande från en större liga.

Målvaktstränaren Valon Bajraktaraj går tills vidare in som assisterande tränare till Nesat Spahiu och första matchen med den nya konstellationen blir på lördag den 4 augusti när Prespa Birlik tar emot serieledaren Lindome GIF hemma på Heleneholms IP i division 2 västra.

Till klubbens hemsida säger Nesat Spahiu:

– Det känns fantastiskt kul och inspirerande. Vi har en tuff höst framför oss som vi ska ta oss igenom och jag är övertygad om att dagens trupp besitter både kunskap och har hjärtat som krävs för att uppnå målen som vi har satt upp. Det har varit väldigt givande att jobba sidan om Zlatan men jag känner också att jag är redo för denna uppgift och bli huvudtränare för klubben. Prespa har de senaste åren haft fantastiskt duktiga tränare och jag är stolt att även mitt namn kommer finnas med bland den skaran.

Nesat Spahiu kom också till Prespa Birlik inför årets säsong. Tidigare har han haft tränaruppdrag i  FC Rosengård, Håkanstorps BK och Liria IF och är gammal ungdomsspelare i MFF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close