MotorNyheter

Återstart i Kanada för William Nilsson

Det långa rallycrossuppehållet har bjudit på både landslagsläger, test och foliering av en hyrd rallycrossbil. Men nu är det dags för William Nilsson att åter sätta sig i tävlingsbilen. Denna gång byter RX2 International Series kontinent till Kanada.


– Vi har haft uppehåll i snart fyra veckor, men det känns nästan som att jag varit borta i ett halvår, säger Nilsson i ett pressutskick.

Trots en lite tuffare första halva av rallycrossäsongen ligger William Nilsson från Tomelilla bra till i mästerskapstabellerna. Han ligger på sjätteplats i RX2 International Series, samtidigt som han leder det svenska mästerskapet och ligger trea i RallyX Nordic. Till helgen är det tävlingsdags igen och redan nu sitter han på planet till andra sidan Atlanten.
– Det ska bli skönt att komma in i stimmet igen och jag kommer till Kanada med positiva tankar, en jäkla vilja och med målet att plocka maximala poäng. Vi har haft uppehåll i snart fyra veckor, men det känns nästan som att jag varit borta i ett halvår, säger Nilsson och skrattar.
Den femte deltävlingen av RX2 International Series körs på banan Grand Prix De Toris-Riviéres, nära Montréal i sydöstra Kanada.
– Vi körde i Toris-Riviéres i fjol, jag hade bra fart den gången och hittar runt på banan. Det är en fin anläggning och mysig stad.

Under det en månad långa rallycrossuppehållet har Nilsson inte legat på latsidan. 18-åringen, som under hela sin karriär slitit med att kombinera skola och tävlandet, tog i juni studenten. Sedan dess jobbar han som larmtekniker hos företaget Alarm-tjänst i Tomelilla.
– Det känns skönt att inte behöva fokusera på skolan längre, men jag har ändå fullt upp. Förra veckan var jag på landslagsläger i Järvsö tillsammans med Bilsportförbundets landslag. Vi cyklade downhill, mountainbike och hade löpteknik med en coach. Så det var verkligen hårdträning och just cykling är bra eftersom det är fartfyllt, kräver en snabb reaktion och planerad körning, precis som i rallycross.

Han fortsätter:
– Jag har också varit uppe hos JC Raceteknik två gånger. Helgen efter Kanada körs RallyX Nordic, och då kommer ju min bil stå på färjan till Sverige. Därför kommer jag hyra en annan bil till Danmark och Finland. Vi har jobbat på den och sett till att stol, ratt och inställningar passar mig. Sedan har jag folierat den, från röd till min klassiska svarta design.

Foto: Jakub Nitka

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close