FotbollHelsingborgs IFNyheter

HIF segrade i Hemvändarmatchen

Ett mäktigt hyllningstifo till hemvändaren Andreas Granqvist satte tonen för mötet, Helsingborgs IF-Norrby IF. På Olympias gräs, som var klippt med ett gran-inspirerat mönster, var det ett taggat Helsingborg som hejades fram av en fullsatt hemmaarena.

Andreas Granqvist, en av Sveriges mest älskade personer under 2018, stod minst sagt i fokus under matchen. Varje passning eller vunnen nickduell applåderades av hemmapubliken. Det rådde rejäl feststämning på Olympia denna afton.

En som också var på festhumör var den kvalitativt lika stora återvändaren, men ack så bortglömde, Rasmus Jönsson. Trots den minimala dos fokus som hemmapubliken ägnade Jönsson, var det han som kom att riva ner det största jublet från läktarna. Efter sju minuters spel skruvade anfallaren vackert in 1-0 för Helsingborg och gav hemmapubliken ytterligare anledning att jubla. Målet var Jönssons första i HIF sedan 2011.

Men bortalaget Norrby var inte oävna. Inför matchen talade deras tränare, Mohammed Ali Khan om att Helsingborgs fokus allt för mycket låg på att hylla Granqvist, och mindre på själva matchen. Detta tänkte man, enligt Ali Khan, försöka utnyttja. Och även om man inte hotade med de farligaste av lägen, så var det tydligt att Borås-laget var sugna på att förstöra den fest som hemmalaget byggt upp.

Norrby må ha agerat störningsmoment för Helsingborg, men någon större skada lyckades Borås-laget aldrig utsätta det Andreas Granqvist-anförda HIF-försvaret . Istället kunde hemmalaget ta en komfortabel seger 2-0- seger, vilken lades till grund efter att Mohammed Abubakari stänkt in den målmässiga fördubblingen på en smart hörnvariant.

Ett jagande Norrby lyckades aldrig skapa tillräcklig spänning i matchen. Helsingborg redde komfortabelt ut de resterande 20 minuterna och kunde inkassera tre viktiga poäng. Poäng man plockat genom en väl genomförd match, inramad på ett beundransvärt vackert vis.

Segern innebär att Helsingborg går upp i serieledning i Superettan. Man har Falkenberg en poäng bakom sig, där hallänningarna har en match till godo.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close