FotbollKristianstads FCNyheter

Jesper Modig lämnar Kristianstad FC för Superettan

Kristianstad FC:s kapten Jesper Modig har skrivit på för Varbergs BoIS.

Den 23-årige mittbacken blir därmed ytterligare en i den långa raden av spelare som lämnat KFC under sommaren.

– Det känns kul! Jag har väntat på Superettan nu i något år och det känns som att jag detta året har tagit steget och är redo, säger Jesper Modig till Varbergs BoIS hemsida, där även tränaren Joakim Persson uttalar sig.

– Jesper har framförallt en vinnarmentalitet och en ganska bra passningsfot. Han är även duktig på att dirigera. En ledartyp på plan som ställer höga krav, både på tränare och spelare runt omkring sig. Han kan skälla ut tränarna ibland också, så det får man leva med.

– Men det är väl lite den här typen vi har saknat i lagbygget. Framförallt att han kan flytta på medspelare ibland och inte bara motståndare och ge klara direktiv. Så vi förväntar oss väldigt mycket när vi tar hit Jesper.

Tidigare under sommaren har Emmanuel Okine lämnat KFC för Landskrona BoIS, Almir Taletovic för IFK Malmö och Andreas Grahm för Nosaby IF.

Juan Mendonca har flyttat hem till Argentina och Ahmed Hassan till Danmark.

Dessutom har den erfarne backen Martin Rudolfsson brutit sitt kontrakt med division 1-klubben.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close