Lunds VKNyheterVolleyboll

Lunds VK förlänger med viktig liberoduo

Lunds VK förlänger med en viktig och rutinerad liberoduo. Det är Ylva Minör och Nina Enocsson som båda fortsätter sin elitsatsning i klubben.

– Det känns fantastiskt kul att få möjlighet att fortsätta spela med Lund och vara med i utvecklingen som laget började förra säsongen, kommenterar både Ylva och Nina i ett pressutskick.

Damelittruppen är snart komplett och sportkommittén för diskussion med ytterligare någon spelare. Tränarteamet har gjort en gedigen försäsongsplanering. Nästa vecka varvar laget upp träningen och i september väntar ett flertal träningsmatcher och turneringar.

– Som klubbchef kan jag inte vara mer nöjd att både Ylva och Nina fortsätter över nästa säsong, säger Stefan Sjöström.

– Båda är grymma kulturbärare i sin träningsinställning och har stora klubbhjärtan. Det känns tryggt att vi bygger vårt servemottnings- och försvarsspel med dem.

Nina Enocsson kommenterar förlängningen:

– Jag tror på klubben och jag tror på det här laget. Vi har en trygg tränarduo och en fin stöttning med fysio Anne Link vilket också har betytt mycket för mitt val av att signa en säsong till. Under förra säsongen kunde man se en stor utveckling på flera av spelarna och jag tror att den utvecklingen kommer att hålla i sig framöver. Vi har många hungriga spelare som verkligen vill satsa och bli bättre och jag gillar den mentaliteten. Konkurrensen om platserna i kombination men en genuin laganda och sköna individer kan bli hur bra som helst.

Ylva Minör debuterade i elitserien förra säsongen och är också nöjd med kontraktsförlängningen.

– Man kommer långt med glädje, vilja och slit, och då menar jag mycket slit.

Foto: Stefan Sjöström

Fakta

Ylva Minör

Ålder: 30 år

Längd: 160cm

Position: Libero

Räckvidd: 258cm

Tidigare klubbar: Lunds VK

Fakta

Nina Enocsson

Ålder: 30 år

Längd: 165cm

Position: Libero

Räckvidd: 265cm

Tidigare klubbar: Lunds VK, Gislaveds VBK, Bromma KFUM, Solna VK, Sollentuna VK, Kristianstad VK.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close