MotorNyheter

Samarbetslopp på Nürburgring nästa stopp för Gustav Malja

Gustav Malja fortsätter sitt fullmatade Porsche-tävlande. Efter en intensiv period i Supercupen är det nu det nationella tyska Carrera Cup Deutschland-mästerskapet som – efter ett långt uppehåll – står i fokus den närmsta tiden. Och det blir ett särskilt rekordstort lopp förstärkt med bilar från Skandinavien.

I ett spännande samarbete mellan de tyska och skandinaviska Carrera Cup-mästerskapen – som tävlar med identiska bilar (Porsche 911 GT3 Cup) – slås båda fälten nu ihop för en helg och skapar en gigantisk piñata av Porsche-godis med 28 bilar från Carrera Cup Deutschland och 16 från Carrera Cup Scandinavia.

Lördagens kval kommer, i ett försök att minimera den överhängande risken för trafik runt den 3.6 km korta Sprint-slingan av Nürburgring, att genomföras i två grupper. När startuppställningen väl formerats kommer två race att köras; ett på lördag eftermiddag, ochett vid lunchtid på söndag.

– Detta blir nog årets mest speciella tävling! Det är förstås extra kul att, som svensk i det tyska mästerskapet, få möta förarna från Carrera Cup Scandinavia och vara en del av det här evenemanget. Jag har haft fullt upp med Supercupen den senaste tiden, men det var nästan två månader sedan vi tävlade i Carrera Cup och det blir intressant att komma tillbaka till den serien och se hur jag har utvecklats sedan sist. Det kommer vara trångt på banan den här helgen, även om vi lyckligtvis delas in i två grupper i kvalet, men det är samma för alla. Kul att Porsche provar lite nya grepp som det här ibland, säger Gustav Malja i ett pressutskick.

Foto: Porsche AG & Mattias Persson / Motorsport Publication.

TIDSSCHEMA

Porsche Carrera Cup Deutschland
Deltävling 3 | Nürburgring (Tyskland)

Torsdag 2 augusti
Testdag

Fredag 3 augusti
Fri träning: 13.20-14.20

Lördag 4 augusti
Kval – Grupp A: 09.25-09.45
Kval – Grupp B: 09.50-10.10
Race 1: 14.50-15.20
LIVE | Viasat Sport

Söndag 5 augusti
Race 2: 11.45-12.15
LIVE | Viasat Sport

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close