IK PanternIshockeyNyheter

Förre Rögletränaren ny assistent i Pantern – italiensk back klar

De senaste dagarna har tre pusselbitar fallit på plats i IK Pantern. Ny assisterande tränare blir Peter “Piva” Johansson och Anthon Hansson blir ny målvaktstränare. Dessutom har Malmöklubben gjort klart med den italienske landslagsbacken Ruben Rampazzo.

Peter Johansson jobbade nästan tio år i Rögle BK, bland annat som huvudtränare i SHL och Allsvenskan. Men de senaste säsongerna har han varit verksam i Danmark och han kommer närmast från Rungsted.

– Det uppdraget är helt avslutat och han är klar att starta hos oss. Vi fann varandra direkt och jag är övertygad om att vi kommer att ha ett mycket bra samarbete. Hans rutin är givetvis väldigt värdefull, säger IK Panterns sportchef och huvudtränare Viktor Stråhle (bilden).

Med Peter Johansson på plats blir det enklare att fullfölja det dubbla uppdraget.

– Där har jag egentligen aldrig varit orolig. Men klart att det är skönt att ha sakerna på plats.

Rockaderna startade när Joby Messier gav beskedet att han av medicinska skäl inte kunde återvända som Panterntränare den här säsongen. Då flyttades Stråhle upp som huvudtränare och nu har alltså en ny assisterande tränare rekryterats. I veckan blev det även klart att Anthon Hansson blir ny målvaktstränare och videocoach. Han hämtas från Skellefteå AIK där han varit målvaktstränare för J20-, J18- och U16-lag.

Ruben Rampazzo är född 1993 och spelade förra säsongen i EHC Visp i Schweiz. Han har spelat åtskilliga landskamper för Italien, inklusive nio seniorlandskamper.

– Ruben är en defensiv back, han kommer bland annat att göra massvis med nytta i sarghörnen och i det hårda jobbet. Han är dessutom lite äldre än våra övriga backar och har bra ledaregenskaper, säger Viktor Stråhle.

Nu har IK Pantern sju backar kontrakterade. Eventuellt kommer man att plocka in en åttonde, men det är inte säkert.

– Jag ska i så fall vara säker på att han verkligen tillför något och har is i magen att avvakta. Det kan ju även vara så att en ung back från Malmö Redhawks behöver speltid.

– Men jag kommer inte att skola om en forward. Våra forwards är värvade för att spela där. Givetvis kan det någon gång vara nödvändigt att tillgripa tillfälliga lösningar, men det är undantag, säger Viktor Stråhle.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close