FotbollNyheterTrelleborg FF

Winqvist: “Ska nog kunna skaka dem”

Trelleborgs FF åker till huvudstaden för att försöka utkräva revansch på Hammarby för förlusten senast. 

Efter måndagens förlust hemma på Vångavallen, är det nu Trelleborgs FF:s tur att agera bortalag mot Hammarby. Med endast sex dagar mellan de båda mötena – ett hemmamöte som TFF inte var nära att plocka med sig några poäng ifrån – väntar en ny, (minst lika) tuff match, denna gång på Tele2 Arena.

– Det är klart att det är en tuff match, men vi måste göra ett ärligt försök där uppe. I förra matchen mot just Hammarby IF så var vi stundtals bättre än vad vi varit på länge, säger Patrick Winqvist till Trelleborgs FF:s hemsida inför morgondagens match.

– Vi hade en bra period innan deras första mål. Vi vill komma upp i samma nivå och ha en längre period – så ska vi nog kunna göra något bra av det, fortsätter Winqvist

Förra matchen, där lagen möttes på Vångavallen, slutade med Hammarby-seger, 3-1. Ett stort Bajen-följe på Vångavallen skapade, tillsammans med Trelleborgspubliken, en riktigt härlig inramning.

Imorgon är det Hammarby-publiken som kommer att vara i majoritet – och enorm sådan. Dessutom är underlaget utbytt från Vångavallens naturgräs till Tele2:s konstgräs.

– Självklart kommer matchen vara lite annorlunda, mycket publik och ett snabbt konstgräs som de är bra på. Vi måste göra något viktigt med bollen när vi har den. Där är vissa justeringar som vi kommer göra inför matchen.

Det är annars inte första gången TFF spelar på Tele2 Arena för året. I våras mötte man Djurgårdens IF där och då slutade matchen 1-1. Så Trelleborgs FF har tagit poäng där i år, återstår att se om man kan sno åt sig poäng på söndagen.

– Men vi ska inte vara för bekymrade. Vi ska nog kunna skaka om dem. Kan vi göra en lika bra match som senast vi spelade på Tele2 Arena så köper jag det.

Truppen inför morgondagen är, enligt Trelleborgs hemsida, identisk med den som senaste mönstrades hemma mot Hammarby. Mittfältaren Erik Andersson sägs vara på bättringsvägen, och vad gäller Salif Camara Jönsson så ska hans säsongsdebut i Allsvenskan inte ligga allt för långt fram i tiden.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close