FotbollNyheterTrelleborg FF

Kanonstart i slutspelsserien för Trelleborgs FF:s U19

Häcken fick åka hem till Hisingen med 1-2 i baken och Trelleborgs FF fick en perfekt start i slutspelsserien i U19-Allsvenskan.

– Vi hade ju som målsättning att bli topp sju i våras och ta oss till slutspelsserien. Därmed har vi redan säkrat spel i högstaserien nästa säsong. Men nu när vi är här siktar vi ju på att jäklas lite med alla lagen i alla matcherna. Hur högt det bär vet jag inte. Det här var i alla fall en mycket kul start. Och en förbättring. Häcken vann med 1-0 när vi möttes i våras. påpekar TFF-tränaren Jimmi Olsson.

De sju bästa lagen från norr- och de sju bästa från söder-serien samsas under hösten i en slutspelsserie där vinnarlaget tar SM-guld. Hela upplägget är nytt för i år och det är naturligtvis stort för TFF att som bara ett av två skånska lag vara med i premiärserien. Det andra är MFF, som förlorade sin premiär mot Elfsborg. Helsingborgs IF missade topp sju.

TFF tog ledningen med 1-0 genom Noah Christoffersson alldeles före pausvilan. Kevin Yakob kvitterade och TFF:s segermål gjordes av Jonathan Jacobsson kvarten före slut. Sedan höll TFF undan trots att man spelade med en man kort de sista tio minuterna på grund av att Haris Brkic blev utvisad efter två gula.

– En stark insats. Bäst tyckte jag att vår målvakt Merlin Nuhanovic (bilden) och Hjalmar Javefors var. Hjalmar år född 2001, påpekar Jimmi Olsson.

TFF ställde upp med följande startelva (4-3-3): Merlin Nuhanovic – Emil Johansson, Erik Rasmusson, Rasmus Fridolf, Samuel Fröjdh – Haris Brkic, Jonathan Jacobsson, Oskar Malmgren – Noah Christoffersson, Hjalmar Javefors, Jacob Christiansen.

I nästa omgång får TFF testa styrkan på ”norrlagen”. Då väntar bortamatch mot Djurgården.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close