FotbollTrelleborg FF

Ny förlust för TFF – fortsatt under strecket

För andra gången under veckan möttes Trelleborgs FF och Hammarby IF. Denna gång var det Tele2 Arena som stod värd för spektaklet. Precis som sist skulle Trelleborg stå upp bra mot Hammarby, men till slut få se sig besegrade. 

För ovanlighetens skull föll det regn från skyn i Stockholm. Detta stoppade dock inte Hammarbys planskötare från att vattna planen även på eget bevåg. Så det var ett tungt, men snabbt, konstgräs som agerade underlag. Helt i motsatts till den torra matta som Vångavallen presenterade senast.

Likt matchen under måndagen så var denna rätt jämn. Två lag med egna ideér offensivt, men där Hammarby dominerade bollinnehavet. Trelleborg ställde upp ett lågt försvarsspel som gjorde det svårt för hemmalaget att skapa några farligare chanser.

Trelleborg var inte oävna och satsade på kontringar. Vid ett par tillfällen lyckades man hota Hammarby ordentligt, men precisionen fanns inte där. Hemmalaget var istället de som skapades flest och farligast chanser. Maumer Tankovic – målskytt i senaste mötet – låg bakom en av hemmalagets chanser, när hans frispark från nära håll träffade ribban.

Tankovic, ja. Även idag skulle han bli målskytt. Men Trelleborg skulle lyckas stå emot serietvåan ända fram till den sextionde minuten. Efter slarv i TFF lyckades Hammarby återerövra bollen, som ett par passningar senare hittade fram till Tankovic i straffområdet. Med en kylig skottfint stod målet öppet för anfallaren som kunde placera in bollen. 1-0. Inte ologiskt, men tungt för Trelleborg.

Perioden efter målet dominerade Hammarby. Ett till synes tröttkört Trelleborg hade inte mycket att sätta emot det, av målet publikens påhejande, uppumpade hemmalaget. Spel- och målmässigt så var matchen väldigt mycket närmare att gå mot 2-0 än mot 1-1.

I matchens slutskede flyttade Trelleborg upp laget och spelet blev mer böljande. Kontringar avlöste varandra, och på en fick Dennis Hümmet en jättechans att kvittera, men Johan Wiland stod i vägen.

Trots en intensiv slutforcering kom Trelleborg aldrig tillräckligt nära för att få in kvitteringen. Att förlora mot ett starkt Hammarby på Tele2 ska inte ses som ett fiasko. Trelleborg gjorde vad man kunde, och stundtals såg det bra ut. Mer skärpa i sista tredjedelen och man kommer få med sig poäng från liknande matcher i framtiden.

Övrig info från matchen är att nyförvärvet Jasmim Sudic byttes ut i paus med vad som befaras vara en skada. Väldigt tungt. Dels för att Trelleborg isåfall tappar en mycket duktig försvarsspelare, och dels för Sudic egen skull då han haft en minst sagt skadetyngd karriär.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close