FotbollMalmö FFNyheter

Pojklandslagsman från Grebbestad har debuterat för MFF

David Edvardsson spelar just nu med P16-landslaget i Nordisk pojk-turneringen på Färöarna. Strax före avresan hann stortalangen från Grebbestad debutera för sitt nya lag Malmö FF.

Under sommaren har nämligen den 16-årige mittfältaren/anfallaren genomfört klubbytet från Grebbestads IF till MFF. Han kommer snart dessutom att lämna Bohuslän och börja läsa årskurs 1 på Malmö Idrottsgymnasium på Stadionområdet.

Debuten som MFF:are gjorde han när MFF U17 nyligen besegrade Oddevold med 4-2.

– En lovande start. Tycker definitivt att han gjorde en okej insats och han har även hunnit genomföra en träningsvecka med oss, säger MFF U17-tränaren Robin Asterhed.

Det är U17-truppen David Edvardsson kommer att tillhöra under hösten.

Ytterligare ett antal MFF-spelare är med i Nordisk pojk. Det handlar om Tim Prica, som nyligen skrev lärlingskontrakt med A-truppen, Noah Eile, Oscar Uddenäs och Aleksander Nilsson.

Sverige inledde gruppspelet med en 2-0-seger över Nordirland. Tim Prica gjorde 1-0 från friläge och David Edvardsson och Oscar Uddenäs startade matchen som höger- respektive vänsteryttermittfältare. I de resterande gruppmatcherna kommer Sverige att möta Finland den 7 augusti och Danmark den 9 augusti.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close