FotbollLandskrona BoIS

Delad pott när BoIS gästade Värnamo

Blåsigt och fuktigt när Landskrona BoIS reste norrut till de småländska skogarna, för att försöka sno poäng från bottenkonkurrenten IFK Värnamo. 

Ett par förändringar i Agim Sopis startelva sedan senaste matchen mot Gefle. Adi Nalic och Philip Andersson saknades, men ersattes av Filip Pivkovski och nyförvärvet Emmanuel Okine. Ett annat nyförvärv, Melvin Fritzhell, startade i ett tvåmannaanfall mot sin gamla klubb, Värnamo.

Landskrona tog tag i och förde spelet. Genom ett tålmodigt kortpassningsspel försökte man etablera offensiva attacker. De två anfallarna Sadat Karim och Melvin Fritzhell löpte väl, men fick få bollar att jobba med.

I den artonde minuten skulle BoIS ta ledningen. Ett välriktat inlägg från vänsterkanten träffa Monday Samuel, som kunde vinkla bollen i mål. Ett mål som tillkommit tack vare en allt mer tilltagande Landskrona-offensiv.

Ledningen skulle dock inte bli långvarig. Drygt tre minuter efter Samuels mål skulle Värnamo få en straff, och på denna sätta kvitteringen. Två snabba mål i en match som ökade i intensitet och offensiva attacker. Trots ett straffmål emot sig lyckades Landskrona med att upprätthålla sitt bolltrillande och offensiva spel.

Landskrona spelade vertikalt. Uppspelen sköttes mestadels bakifrån, och det var nyförvärvet Okine som skötte det mesta. Mittbacken, som provspelat sig till ett kontrakt med BoIS, visade prov på fina fötter när han, vid ett flertal tillfällen, slog perfekta, öppnande krossbollar. Kanske kan Okines högerfot ge en ny dimension i Landskronas anfallsspel även på lång sikt.

En halvlek som var jämn, och där de båda lagens bättre perioder avlöste varandra, blåstes av med ställningen 1-1.

Den andra halvleken var inledningsvis temporik och böljande. Två lag som inte var nöjda med kryss skapade några kvalificerade chanser vardera, men bollen ville inte in.

I takt med att tiden gick sjönk dock tempot. Avblåsningar och spelavbrott såg till att rycka sönder matchen. Dessutom blev lagen allt mer cyniska i sitt spel, och prioriterade försvarsspel framför risken att gå bort sig i offensiva räder.

Nä, så spännande blev det aldrig. Visst, Landskrona vaskade fram ett par inläggssituationer på slutet, men aldrig med den kvalitén att det blev farligt. Tiden rann ut och matchresultatet skrevs till 1-1. Ett logiskt resultat sett till matchbilden, men ett resultat som inget av lagen ska vara nöjt med.

En poäng in på kontot förändrar ingenting tabellmässigt för BoIS. Man är fortsatt kvar på en trettondeplats. I nästa omgång väntar Degerfors på Landskrona IP, och därefter Skåne-derby mot Helsingborg.

 

Joel Ask 

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close