FotbollLB07Nyheter

LB07 säljer sin arena och får ny huvudpartner

LB07 säljer sin inomhusarena till KunskapsPorten.

Försäljningen sker för att klubben anser att man inte är “rätt ägare kompetensmässigt eller finansiellt för att kunna utveckla och förvalta hallen långsiktigt och genomföra nödvändiga investeringar som krävs”.

LB07 kommer dock att ha fortsatt tillgång till träningstider i hallen genom Malmö Stads hyresavtal.

Samtidigt som affären genomförs ingår KunskapsPorten och LB07 ett långsiktigt samarbetsavtal där KunskapsPorten blir LB07:s huvudpartner. Fokus för satsningen är att vara en stark del av samhällsbygget i regionen och kunna bidra till LB07:s verksamhet, speciellt ungdomsverksamheten och de sociala projekten.

– Med KunskapsPorten har vi hittat en ägare som har linjerade långsiktiga intressen gällande nyttjandet av arenan med LB07 och som kan med sin kompetens utveckla idrottshallen till både LB07:s och andras gagn. Samtidigt får vi en långsiktig partner som aktivt vill verka för att utveckla vår kärnverksamhet, säger Robert Lenir, ordförande i LB07 i ett pressutskick.

I pressmeddelandet skriver LB07 även att:

“LB07 har vuxit starkt de sista åren och samtidigt har Malmö Stad investerat i nya konstgräsplaner i både Limhamn och Bunkeflo, vilket gör att tillgängliga träningstider generellt har ökat för att tillgodose LB07:s stora behov av träningstider för alla lag.

Försäljningen skapar ekonomiska resurser som möjliggör att LB07 kan göra de investeringar som krävs för att fortsatt vara en av de bästa föreningarna i landet att erbjuda en fotbollsutbildning för våra barn och ungdomar.”

– Kunskapsporten bygger och äger fastigheter för lärande – också fysiskt! Med vår mix av skolor, kreativa kontor och friskvårdsanläggningar är vi väldigt glada över att få bli partner till LB07 och kunna stödja idrottslivet i södra Malmö”, säger Joakim Ollén, VD och grundare på KunskapsPorten.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close