skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Röslers gamle landslagskompis har berättat allt om Vidi

Carlos Strandberg är med i MFF:s 19-mannatrupp till matchen mot Vidi FC. Men det är fortfarande osäkert om han kan spela efter sin lårskada.

– Det bestäms i morgon, blev MFF-tränaren Uwe Röslers korta besked på dagens presskonferens.

Den här gången var det spelledigt för MFF i Allsvenskan helgen före Europamatchen. Det ser Rösler som en stor fördel.

– Vi kunde ge spelarnna två dagar ledigt, vilket var nyttigt, och att det inte var någon match innebär förhoppningsvis att det blir enklare att hålla ett högre tempo.

Det har spekulerats en hel del om Vidi FC är bättre eller sämre än Cluj. Den jämförelsen ville Uwe Rösler inte ge sig in på.

– Jag tycker att det skulle vara respektlöst att ranka lagen på det viset. Normalt blir det svårare för varje omgång man avancerar och Vidi har tagit sig hit, vilket vi också gjort. Cluj var ett starkt lag. Vidi är också ett starkt lag.

– Vi är inte i en position där vi kan undervärdera något lag. Vidi har en bra organisation och det är lite annorlunda att starta hemma som vi gör nu. Efter den mycket tidiga chansmissen mot Cluj kom vi av oss och kom inte riktigt upp i vad som borde vara vår normala nivå förrän i den andra halveken. Då fick vi hjälp av publiken och det kommer vi att behöva den här gången också. Det gäller att snabba sig på att skaffa biljett, sa Uwe Rösler och avslöjade att han fått god hjälp i kartläggningen av Vidi FC.

– Min mycket gode vän Thomas Doll är manager i Ferencvaros. Han har berättat allt om Vidi.

Så om MFF avancerar ska kanske klubben skicka in blomma till Röslers gamle landslagskompis från DDR, Thomas Doll.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close