InnebandyMalmö FBCNyheter

VM-guldvinnare till Malmö FBC

Malmö FBCs innebandydamer förstärker på målvaktssidan och värvar Elin Rosén från Linköping. Nyförvärvet var med i U19-landslaget som vann VM-guld i våras.

Att vi knyter till oss unga talangfulla spelare att utvecklas i vår verksamhet är inget nytt. Det som är helt nytt är att det nu rör sig om en spelare med såväl meriter från SSL och U19-landalaget, vilket får ses som en milstolpe för föreningen, kommenterar klubbchefen Mikael Jeppsson i ett pressutskick.

Elin  Rosén är född 1999 och spelade merparter av matcherna för Linköpings IBK den förra säsongen och representerade alltså även Sverige i U19-landslagssammanhng i Euro Floorball Tour (som spelades i Malmö) samt VM i St Gallen. Som målvakt beskrivs hon som kvick, explosiv, verbal och tekniskt välskolad.

Elin gjorde väldigt gott intryck på oss vid sitt besök tidigare i somras och via SSL och U19 landslaget har vi kunnat följa henne under en längre tid. Hon är väldigt ambitiös och målinriktad i sin idrott samt väldigt social och öppen som person. En stark värvning på kort och lång sikt, säger Mikael Jeppsson.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close