MotorNyheter

Gustav Malja nia på Nürburgring – och bäste rookie

Gustav Malja från Malmö avrundade den stora Porsche-festivalen på Nürburgring med att ta målflagg som bäste rookie i det avslutande racet för helgen.

Det tyska Carrera Cup-mästerskapet fick den här helgen sällskap av förarna från den motsvarande skandinaviska serien, vilket bildade ett gemensamt startfält på hela 44 bilar.

Malja inledde med en 13:e plats i det första racet av två på Nürburgrings korta Sprint-slinga, men tog sedan ett kliv upp i resultatlistan i Race 2 där han blev nia – och bäste rookie.

Det har varit en speciell helg här på Nürburgring med så många bilar på banan, men i slutändan har det fungerat bra och jag är relativt nöjd med helgen i helhet, säger Gustav Malja i ett pressutskick.

Resultatet i Race 1 hade kunnat vara bättre, men tyvärr startade jag lite för långt bak där och blev fast bakom långsammare förare. Det andra racet var bättre och jag nådde mitt mål att bli bäste rookie där. Jag hade behövt hitta lite mer fart i framför allt två kurvor på kvalet för att starta ännu lite längre fram och kunna utmana om topp fem, men vi vet vad vi ska jobba på till nästa helg och jag ser redan fram emot den.

Porsche Carrera Cup Deutschland-säsongen är just nu inne i sitt mest hektiska skede, och fortsätter närmast redan nu till helgen – också då med ytterligare en tävling på Nürburgring. Bara en vecka därefter väntar i sin tur ett besök på holländska Zandvoort.

Båda helgens race vanns av Thomas Preining (Österrike).

Foto: Porsche

Porsche Carrera Cup Deutschland

13-15 april: Oschersleben (Tyskland)
8-10 juni: Red Bull Ring (Österrike)
3-5 augusti: Nürburgring (Tyskland)
10-12 augusti: Nürburgring GP (Tyskland)
17-19 augusti: Zandvoort (Nederländerna)
7-9 september: Sachsenring (Tyskland)
21-23 september: Hockenheim (Tyskland)

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close