FotbollHelsingborgs IF

Wanderson do Carmo klar för Helsingborgs IF

Brasilianaren Wanderson do Carmo skrev under tisdagen på ett kontrakt med HIF som sträcker sig som längst till 2021. Den 32-åriga anfallaren har senast spelat i Turkiet men har tidigare spelat flera år i såväl allsvenskan som ryska Premier League, där han bland annat vunnit skytteligan. 
Wanderson do Carmo kommer bära tröja nummer 20 i HIF.

– Jag är väldigt glad av att vara här och jag längtar efter att jobba tillsammans med truppen och min kompis Andreas. Vi spelade ihop i Krasnodar och vi är bra kompisar. Jag kommer hit med bra energi och jag ser fram emot att vara med och ta upp HIF i allsvenskan. Även när jag lämnade Sverige förra gången har jag behållit kontakten och haft bra koll både på allsvenskan och superettan, säger han i ett pressmeddelande.

Wanderson kom till Helsingborg under måndagskvällen och skrev på kontraktet på tisdagsmorgonen efter en lyckad läkarundersökning. 
Snart kommer även frun och döttrarna hit från Brasilien.

– Jag har spelat flera gånger på Olympia och vet att det är bra atmosfär och att det är en fantastisk klubb som vunnit mycket.

Krister Azelius, ordförande i Helsingborgs IF, om affären:

– Kontraktet är en flerstegsraket där både vi och Wanderson kan bryta avtalet om vi inte går upp i allsvenskan 2018. Om vi når allsvenskan löper kontraktet ytterligare två år med ett optionsår 2021, säger Azelius i ett pressmeddelande.

Azelius är tydlig med att spelaraffären inte äventyrar klubbens ekonomi.

– Det som hänt är att en person kommit till oss och sagt att han är beredd att ta hela kostnaden för Wanderson 2018 och det är pengar som annars inte kommit klubben till del. Utan den insatsen hade vi fått avstå affären med tanke på det ekonomiska läge HIF befinner sig i, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Däremot kommer han ingå i föreningens budget för 2019-2020 och där har vi gjort bedömningen att vi har utrymme i budgeten i ett allsvenskt scenario.

Huvudtränare Per-Ola Ljung ser på Wanderson som ett välkommet tillskott sett till målsättningarna som klubben har.

– När möjligheten till att få in en kvalitetsspelare som Wanderson dyker upp och klubben lyckas hitta en ekonomisk lösning går det inte att tacka nej. Det är definitivt en spelare som ligger i linje med den tänkta utveckling som laget ska ha och mot bakgrund av den bygger vi för att kunna ta det naturliga steget vidare. Vi jobbar med högt satta målsättningar och fyller därför innehållet med kvalité som motsvarar den, säger han i ett pressmeddelande.

Foto: Helsingborgs IF / Tom Wall

Relaterade artiklar

Back to top button
Close