MotorNyheter

Ingen final för William Nilsson

Helgens rallycross avgjordes på Grand Prix de Trois-Riviéres och Supercar Lites-föraren William Nilsson fick nöja sig med en fjärdeplats i semifinalen.

– Starterna har suttit klockrent och farten har varit det minsta problemet. Men en kedja är aldrig komplett utan den sista länken, säger Nilsson i ett pressutskick.

Under helgen kördes den femte deltävlingen av RX2 International Series i kanadensiska staden Trois-Riviéres. För skåningen gick helgens resultat lite som en jojo: upp och ner. JC Raceteknik-föraren William Nilsson presterade topptider under träningarna, men stötte på bekymmer och raceincidenter under de två första omgångarna. I omgång tre knep han en heatseger och tog tredje snabbaste tid, följt av bra resultat även i omgång fyra. I semifinalen var han bra med i starten, men bilen gick varm och han blev istället förste föraren utanför final. Nilsson ligger efter helgen på en fortsatt sjundeplats i mästerskapet.

Redan till helgen är det tävlingsdags igen, men då i RallyX Nordic när den fjärde deltävlingen av mästerskapet körs i danska Nysum. Inför helgen ligger Tomelillapågen på tredjeplats i RallyX Nordic.
– Jag är väldigt taggad inför Danmark. Det är den banan som är helt ny för mig i år, och det kommer bli en rolig tävling. En hel buss med vänner, familj och sponsorer kommer dit från Skåne och jag kommer gå in i tävlingen med fullt ös för att plocka maximala poäng.

Foto: McKlein

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close