FotbollHelsingborgs IF

Markus Holgersson återvänder till Helsingborgs IF

Försvararen Markus Holgersson återvänder till HIF, som han spelade i 2009-2011 samt 2014. Han har tecknat ett kontrakt som sträcker sig som längst till och med år 2020.

– Jag vill tacka HIF och Kundpartner med Roy och Peter i spetsen, som gjort det möjligt för mig att komma tillbaka. Jag ser fram emot att komma in på Olympia igen och känna den härliga atmosfären.

Markus Holgersson läkarundersöktes redan under tisdagsmorgonen med lyckat resultat.

– Kontraktet, som gäller för 2018 och 2019 med option för 2020, är finansierat på samma sätt som med Wanderson, dock av en annan finansiär. Det är friska pengar in som alltså inte kommit HIF till del annars, säger Krister Azelius i ett pressmeddelande, ordförande i Helsingborgs IF.

Uppgörelsen med Markus Holgersson är möjliggjord genom att en av klubbens partner anställer spelaren på en halvtidsstjänst.

– Han kommer jobba som ekonom hos oss och arbetstiden kommer anpassas efter HIF:s upplägg. Vi gör detta för att vi tror på Markus, både som fotbollsspelare och som arbetande hos oss. Vi använde honom i samband med teambuilding för sju-åtta år sedan och har hållit kontakten sedan dess, säger Peter Rehnström i ett pressmeddelande, VD på Kundpartner Syd.

Anställningen är tillsvidare.

– Markus är sympatisk och klok och drivande i sin personlighet. Vi gör detta för att vi tror på honom som medarbetare. Det är trevligt att hitta en deal med HIF, så det finns dubbla vinster med det här. Han kommer tillföra både på och utanför planen, säger Roy Lindqvist i ett pressmeddelande, vice VD på Kundpartner Syd.

Markus Holgersson har tränat med HIF sedan i början av juni.

– Jag tycker mig se oss ta steg för varje dag med ett lagbygge som dels kan leda till allsvenskan och som i förlängningen kommer bli ett allsvenskt lag att räkna med, säger Markus i ett pressmeddelande.

Huvudtränare Per-Ola Ljung om Markus Holgersson:

– Markus har stor erfarenhet som han gillar att dela med sig av för att både guida de yngre spelarna men också hjälpa laget då han alltid ser till helheten och lagets bästa. Han är självklart här för att han fortfarande är en spelare som håller väldigt hög kvalité, vilket vi sett på träningarna. ”Hogge” kommer att göra nytta i höst men steget som det här laget ska ta kommer att passa honom bra också. Han har dessutom en bra karaktär och är en prickfri idrottsman som förstår vikten av såväl fysiska som mentala förberedelser, säger huvudtränaren i ett pressmeddelande.

Foto: Helsingborgs IF / Johan Lilja

Relaterade artiklar

Back to top button
Close