FotbollMalmö FFNyheter

P16-landslagsspelare från Kristianstad klar för MFF U19

Under säsongen har Sebastian Nanasi spelat elva division 1-matcher för Kristianstad FC. Till hösten tar han steget över till MFF, där han kommer att placeras i U19-truppen.

16-årige “Sebbe” är just nu iväg med P16-landslaget i Nordisk Pojk-turnering på Färöarna. Hemma igen ska han börja i årskurs 1 på MFF:s fotbollsgymnasium. Då genomförs också klubbytet.

Tidigare har – som Skånesport berättat – Mubaarak Nuh från Östers IF och David Edvardsson från Kristianstads division 1-konkurrent Grebbestads IF också gjort samma resa. De har kommit in på Malmö Idrottsgymnasium och ska börja spela för MFF.

Den enda skillnaden är att Nuh och Nanasi placeras i U19-truppen och Edvardsson i U17.

I dagarna har det även blivit klart med en fjärde ung talang. Alvin Holmgren lämnar Staffanstorp United för MFF där han ska ingå i U17.

Alla fyra har meriter från P02-landslaget. Edvardsson och Nanasi är just nu iväg på Färöarna i Nordisk Pojk. Där har de sällskap med fyra andra spelare som redan var MFF:are; Tim Prica, Noah Eile, Aleksander Nilsson och Oscar Uddenäs. Mubaarak Nuh är fortfarande i rehab efter en korsbandsskada förra hösten och Alvin Holmgren var i mars uttagen till P16-landslagets samling på Bosön.

Sebastian Nanasi har varit KFC:s kanske bäste anfallare i år och är redan en etablerad seniorspelare.

– Det här känns som ett perfekt tillfälle att ta klivet till vårt U19 när han spelat flitigt i division 1 och etablerat sig i landslaget, säger Andreas Georgson, assisterande tränare i A-laget, men som fortfarande har vissa uppdrag kvar i scoutingen för MFF U.

– Sebastian är en något annorlunda ung forward. Många briljerar och drar nytta av att de är tidigt utvuxna och stora fysiskt. Så är det inte med Sebbe. Han har andra intressanta kvaliteter, säger Georgson.

Att Sebastian Nanasi skulle bli skolkamrat med de övriga i Malmö har varit klart ett tag, men övergången fullföljdes i måndags.

– Vi gjorde klart med MFF i måndags och hoppas verkligen att det ska gå bra för Sebbe i Malmö, säger KFC:s Andreas Andersson på klubbens hemsida, soch berätar att KFC fick en viss slant för pojklandslagsmannen och även en procentsats vid vidareförsäljning.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close