Nyheter

Sven Fornling får match om IBO:s VM-titel i lätt tungvikt

Efter en tids förhandlingar är det klart. Malmöboxaren Sven Fornling ska möta Karo Murat i en match om IBO:s VM-titel i lätt tungvikt.

Matchen kommer att avgöras i Hansahalle i Lübeck där Armand Krajnc blev världsmästare 1999 efter att ha besegrat amerikanen Jason Matthews.

Datum är också bestämt. Det blir den 15 september.

– Vad kan jag säga? Detta är chansen som jag har väntat på hela mitt liv. Allt hårt jobb, all svett, allt blod, alla tårar, allt är för detta. Jag har länge känt att det varit på gång och det har känts bra i förhandlingarna och när min manager Christer Enqvist ringde och berättade att Team Murat signat kände jag att this is it, säger Sven Fornling i ett pressmeddelande.

Karo Murat är 34 år gammal, anses som en av de absolut bästa i viktklassen och innehar alltså IBO:s mästarbälte.

– Murat är en tuff fighter helt klart. Det är en boxare jag kan utan och innan eftersom vi sparrat många ronder under de senaste åren. Jag kan hans svagheter och jag vet att han är en krigare som jag, så det kommer bli ett inferno i ringen. Det är också en boxare jag har svårt för, han har en översittarattityd och sitter på höga hästar – och dom åker jag till Lübeck för att plocka ner honom från. Jag känner att formen är kanon och den kommer vara super i september, säger Sven Fornling.

Karo Murat är från Tyskland och på 36 proffsmatcher har han 32 segrar, tre förluster och en oavgjord. Av segrarna har 21 tagits på KO. Den senaste förlusten kom mot kubanen Sullivan Barrera 2015. Han har även förlorat mot Nathan Cleverly från Wales och Bernard Hopkins från USA.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close