FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS ska studsa tillbaka

Den artonde omgången av Superettan står för dörren. Landskrona BoIS tar under fredagskvällen emot Degerfors IF på Landsrona IP. Efter ett skralt poängplockane är det läge för BoIS att växla upp – såväl spel- som poängmässigt. 

Sjutton poäng på sjutton matcher. Så lyder Landskronas facit – vilket gör att laget just nu återfinns på en trettondeplats i tabellen – under säsongen. Fredagens motståndare, Degerfors, återfinns på en åttondeplats med tjugofem intjänade poäng.

Degerfors har tappat sin skyttekung

I Degerfors har Superettans aktuella skytteligaledare, Sagon Abraham, återfunnits – fram till nu. Dagsfärska uppgifter från bland annat Göteborgs-Posten och Skövde Nyheter, gör gällande att anfallaren – som skrivit på för IFK Göteborg i ett avtal som hade sett Abraham ansluta till den allsvenska klubben först efter säsongen – valt att själv köpa ut sig från kontraktet från Degerfors, och kommer därmed inte att spela mot Landskrona. En rejäl försvagning av Degerfors offensiva kraft.

För Landskronas del väntas det ske en del förändringar i den trupp som Agim Sopi kommer att kalla till mötet med Degerfors. Alexander Tkacz och Karim Sadat är avstängda efter sina varningar senast. Philip Andersson röda kort mot Gefle renderade i en avstängning som sträcker sig till och med 10 augusti – även Philip är alltså avstängd mot Degerfors. Edafe Egbedi blev sent i matchen senast nersparkad av en motståndare och den snabbe yttern tvingas avstå morgondagens match.

-Han fick en rejäl smäll och foten har svullnat. Han joggade i dag men han har rejält ont, så vi tar inga risker, säger Agim Sopi till Landskrona BoIS hemsida.

Nalic tillbaka efter allergichocken

Inför förra omgångens match mot Värnamo fanns Adi Nalic med i startelvan innan matchstart. Men den formstarke mittfältaren sågs efter uppvärmningen bli tvungen att kliva åt sidan, på grund av en allergisk reaktion som gjorde att han “kände sig svimfärdig” och därmed satte stopp för hans medverkan. Enligt Sopi ska incidenten ha varit en tillfällighet, och tränaren ser inga hinder för att Nalic ska vara spelduglig mot Degerfors.

— Det har väl varit ganska lugnt tempo på träningarna, det gäller att försöka återhämta sig på rätt sätt och vara så fräscha som möjligt till matchen i morgon. Samtidigt har vi jobbat med den kommande matchen, offensiva och defensiva bitar.

Till matchen har Landskrona tre färska nyförvärv med i truppen.Alfons Sampsted, Joe Sise och Akram Mansour är alla redo att debutera för “Randigt”.

— De är spelklara så det är bara för dem att köra på, och visa vad de går för. Vi har tagit in de här killarna för att vi tror på dem. För att de ska höja oss, både på träning och match och bidra till ökad konkurrens. De är inte här som några turister utan målet är att de ska utveckla både sig själva och laget. De kommer hjälpa oss, säger Sopi.

Följande matchtrupp är kallad av Agim Sopi för mötet mot Degerfors:

Amr Kaddoura, Viktor Noring, Alfons Sampsted, Philip Ljung, Emmanuel Okine, Viktor Svensson, Jetmir Haliti, Adi Nalic, Filip Pivkovski, Igor Arsenijevic, Joe Sise, Måns Ekvall, Noor Zadran, Jakob Andersson, Emil Jönsson, Akram Mansour, Monday Samuel och Melvin Fritzhell.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close