FotbollMalmö FFNyheter

MFF-tränaren tackar förbundet

Flytten av Dalkurdmatchen från lördag till fredag kan bli betydelsefull för MFF.

Till returen mot Vidi.

– Jag vill tacka förbundet för att de var flexibla och gav oss en chans att flytta matchen. Det är som det borde vara för att förbättra för lagen som är kvar i Europa och göra det möjligt att representera Sverige på bästa möjliga vis. Andra länder gör det. När Vidi fick reda på att vi inte spelade på lördagen fixade det ungerska förbundet med två dagars varsel att Vidi inte heller behövde det. Positivt att förbundet i Sverige också kan vara flexibla, poängterade MFF-tränaren Uwe Rösler.

– Sedan gör vi själva också allt för att korta ner restiden. Vi har chartrat ett plan och kommer att resa hem direkt efter matchen och ge spelarna bättre förutsättningar att återhämta sig. På det viset får vi en dag till hemma i Malmö och det kan bara vara positivt.

I förberedelserna till Dalkurd-matchen är flytten dock en nackdel.

Det hymlar inte Uwe Rösler om.

– Vi får en dag mindre där och det gör det till en väldigt svår match mentalt. Många coacher säger sånt ofta, men inte jag. Som gammal spelare vet jag vad det handlar om, att komma från en Europaspelsnatt till Dalkurd när alla kan läsa tabellen är inte enkelt. Som tränare kan man säga vad man vill, men som spelare vet man att det är så. Det är en anledning till att det ibland är bra att få in friskt blod och rotera.

– Mentalt är det den svåraste matchen sedan jag kom till MFF. Vi måste se till att vi verkligen är fokuserade och mogna för uppgiften att ta tre poäng. Det gäller också att se till att alla som går in på planen är fit och beredda på jobbet som måste göras. Chansen kommer, ibland när man inte väntar sig den, men oavsett när den kommer gäller det att gå in och ta den. Spelarna ska hålla sig motiverade, fysiskt redo, hålla fokus och lyssna till vad som krävs av dem på deras position. Och när de sedan får chansen ska de gå ut och greppa den med båda händerna! Jag har fullt förtroende för laget jag kommer att ta ut i morgon.

MFF reser upp till Gävle med 20 spelare. Ändå får Bonke Innocent stanna hemma. Ett tydligt exempel på att mttfältaren är tillbaka i frysboxen man för ett tag sedan tillfälligt öppnade dörren till.

– Laget är uttaget av många skäl, men huvudskälet är vad som passar just den här matchen. Hur ska vi ta oss an matchen? Vilka alternativ måste vi gardera för på bänken? På det centrala mittfältet är vi starka. För mig har Samuel Adrian visat att han håller. Han fick sin chans från start, tog den och efter det är han ett av alternativen jag har på det centrala mittfältet.

– Alla som inte är med måste jobba riktigt hårt för att ta sig in i laget och fotbollen är ju sådan. Jag måste ta tuffa beslut och det är inte särskilt trevligt att behöva säga till spelare att du startar inte eller du är inte med i truppen. Men jag måste göra det och för tillfället är Bonke den som hamnar utanför och den här gången även Pavle Vagic.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close