FotbollMalmö FFNyheter

MFF-trupp utan Bengtsson och Traustason – hopp om Strandberg

Rasmus Bengtsson och Arnor Traustason följer inte med MFF-truppen upp till Gävle för matchen mot Dalkurd FF. Det gör Carlos Strandberg, men om han är redo för spel är ännu inte helt avgjort.

– Carlos har varit på planen ett par dagar nu och stegrar från dag till dag. Han är väldigt nära och vi gör fortfarande tester om han kan vara tillgänglig för spel mot Dalkurd eller för tisdag. Det är fortfarande öppet, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

Tränade han fullt idag?

– Han gjorde belastningsmoment som är i närheten av att vara i full belastning. Men han gjorde det med Ben Rosen. Det har hela tiden handlat om att lägga upp en periodisering så att man inte gör för mycket vid varje pass utan att man succesivt stegrar belastningen. Vid en bristning finns det ett klarare schema att följa. Här är det mer en muskel som dragit ihop sig och varit irriterad och överbelastad. Då gäller det också att hitta en bra periodisering, men det blir det mer en berg- och dalbane-progress. Men det har gått framåt hela tiden och vi är snart mogna att ta ett beslut om vi kan avända honom redan nu.

Rasmus Bengtsson och Arnor Traustason deltog inte på träningen och är heller inte disponibla till fredagskvällens allsvenska match. Bengtsson lämnade ju machen mot Vidi efter att ha fått ont i knäet och Traustason tvingades bryta sedan han på nytt fått ont i huvdet efter smällen han fick i matchen mot Cluj.

– Arnor mår bättre. Alla medicinska tester har varit friande, vilket betyder att de varit positiva. Vi har en plan och en återgångsfas och både ett mål och en förhoppning att han ska kunna vara redo på tisdag.

– Rasmus jobbade jag med inne i gymmet idag och han är inte heller tillgänglig till morgondagens match. Där har vi också en förhoppning och mål att få igång honom här i dagarna och få med honom till nästa match. Sedan är det ett par dagar dit och det kan gå uppåt eller nedåt. Men som jag sa redan efter matchen är vi glada över att det inte finns någon ny skada i knäleden utan mer en retning i ett knä som redan har broskskador och en muskulatur runt knäet som inte svarade 100 procent. Då kunde vi inte belasta honom vidare i matchen, berättar Jesper Robertsson.

För att ytterligare underlätta rehabarbetet – där även Guillermo Molins deltar – stannade Jesper Robertsson och Ben Rosen kvar i Malmö när de övriga i truppen idag åkte upp till Gävle.

– Jag och Ben kommer att köra lite extra med spelarna som inte kan vara med i Gävle. Nu är det så tätt mellan matcherna att varje dag är viktig. Vi kommer sedan att ta ett lunchflyg upp imorgon. Sedan är det chartrat plan hem för alla efter matchen så att vi slipper en natt till på hotell.

Truppen innehåller 20 spelare: Johan Dahlin Fredrik Andersson, Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki. Fouad Bachirou. Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Anders Christiansen. Romain Gall. Marcus Antonsson, Lasse Nielsen. Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Samuel Adrian, Laorent Shabani och Felix Konstandeliasz.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close