AnkaretHandbollHK AnkaretMagasinNyheter

Nytt i Ankaret – Simon Nordh ska bjuda på stänkare från nio meter

Ankaret har förstärkt truppen med Allsvensk rutin.
Simon Nordh, närmast från Alstermo, är klar för Bjärreds handbollsstolteheter
– Det är ett tungt nyförvärv som bidrar med mycket rutin, säger sportchef Anders Tiensuu.

HK Ankaret satsar på att få en ännu bättre trupp kommande säsong än den förra – då laget var ytterst nära att knipa en kvalplats till Allsvenskan.
Senaste namnet in i truppen är Simon Nordh – som går polishögskolan i Växjö, men ska göra praktik i Malmö.
– Vår tidigare assisterande tränare i Alstermo hade spelat med Paradis – som sa till huvudtränaren i Ankaret som är polis. Plötsligt fick jag ett mail på jobbmailen där jag fick frågan om jag var sugen att koma att testa. Det kom minst sagt överraskande, men samtidigt var det kul. Att sluta spela handboll nu som 26-åring hade känts trist, samtidigt måste plugget gå först.
Polis säger du? Vilken typ av polis vill du bli?
– Det är oklart. Just nu är jag så kallad aspirant som innebär att vi får vi åka runt och lära upp oss på alla möjliga ställen. Jag blir färdig polis i november.
Men kom igen… Är du Beck eller är du Gunvald Larsson?
– Jag skulle vilja säga Gunvald… Äsch, egentligen är jag mer en social person som gillar att umgås med andra människor. Varken Gunvald eller Beck passar in på den beskrivningen va?
Nä. Du låter mer som ”grannen”?
– Haha, ja, det stämmer! Men det blir inte lika många stänkare där hemma.
Du får leverera stänkare på planen istället?
– Ja, det är ju tanken…
I Alstermo hade Nord sällan rollen som startspelare.
– Oftast kom jag in i andra halvlek för att avsluta matcherna, och helst avgöra.
En supersub?
– Exakt. Jag blev handbollens Ole Gunnar Solskjaer. Har aldrig haft den här rollen tidigare. Tidigare mittnia som sätter andra i lägen. I Varberg i tre år innan och Drott ett år innan det i den rollen.

När pekade du i din handbollskarriär?
– När vi kvalade till Handbollsligan med Alstermo. Jag spelade även i Drott, utan att vara med i truppen, när laget senast vann SM-guld.
Division ett är ett steg neråt för dig – men kanske mer kombinerbart med plugget?
– Ja, lägre ner hade jag inte velat gå. Ettan är ändå bra.
Vilken roll får du i Ankaret?
– Jag kommer nog att få en speciell roll och lirar där tränaren vill. Jag blir äldst i laget och kanske får axla någon slags ledarroll på planen. Min starka sida har alltid varit att förstå handboll, därmed inte sagt att jag ska komma dit för att styra och ställa.
Hur är din form? Stapplar du in med käpp eller kan du ta plats direkt?
– Jag känner mig stark och kommer att gå in och ge allt. Det finns inget mellanting. Styrkemässigt har jag aldrig varit bättre och har nu gjort sex-sju träningar…
Lycka till då!
– Tack tack.
Ankarets sportchef Anders Tiensuu är mycket nöjd med att ha fått in Simon Nordh i laget.
– Simon är ett tungt nyförvärv som bidrar med mycket rutin. Hans erfarenheter från spel i Allsvenskan kommer säkert att komma laget till nytta och vi tror att han kommer att bli en sevärd spelare på nio meter.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close