skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHelsingborgs IF

Farnerud tränar med HIF

Helsingborgs IF har förstärk rejält under sommaren. Tunga namn som Andres Granqvist och Wanderson do Carmo har anslutit till Per-Ola Ljungs spelartrupp. Nu kan ytterligare ett välkänt namn vara på väg in. Förre utlandsproffset – som tillhört såväl Landskrona BoIS som FC Torino under sin karriär – provtränar nu med HIF. Detta meddelar klubben på sin hemsida. 

Få har missat vad Helsingborgs IF sysslat med under sommarens övergångsperiod. Flera aktade spelare har äntrat klubben, som rustar för Allsvenskan. Efter hemvändaren Markus Holgersson kan nu snart nästa spelare vara presenterad. Meriterade Alexander Farnerud ska, enligt ett meddelande från HIF, provträna med klubben under ett par dagar framöver.

Med meriter från bland annat italienska FC Torino och tyska VfB Stuttgart, samt åtta landskamper för Sverige, var Alexander en aktad hemvändare när han, 2016, skrev på för BK Häcken. Mittfältaren har dock fått genomgå en karriär kantad av skador, och i november 2017 lämnade Farnerud Göteborgs-klubben efter att en allvarlig knäskada försatt honom ur spel.

Där och då fruktades det för att Farneruds fortsatta karriär kunde vara i fara. Men nu är han alltså åter på benen igen och aktuell för ett par dagar av provträning med Helsingborgs IF.

Farnerud kommer att göra sin första träning med Helsingborgs IF under lördagsförmiddagen.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close