MotorNyheter

Gustav Malja byter Nürburgring mot – Nürburgring

Från Nürburgring går Gustav Maljas resa till Nürburgring. För andra helgen i rad ska Porsche Carrera Cup Deutschland-fältet ta den berömda “Ringen” i besittning, och Gustav Malja hoppas kunna bygga vidare på den insats som förra veckan förde honom upp till andra plats i årets rookiemästerskap.

Malja från Malmö, som debuterar i Porsche-sammanhang den här säsongen, var bäste nykomling i det avslutande av förra helgens två race i Eifelbergen. Därmed avancerade han också i rookietabellen, där han inför helgens sammandrabbningar nu bara har Dylan Pereira (Luxemburg) framför sig.

Till skillnad mot förra helgen, då man tävlade på den korta Sprint-slingan, är det denna gång en längre version av Nürburgring som står på programmet.

– Tillbaka på Nürburgring efter bara några dagar. Dt är inte ofta man får möjlighet att tävla på samma bana två veckor i rad. Jag tror att det kan vara bra för mig att komma tillbaka till beprövad mark och försöka processa det jag lärde mig förra helgen, säger Gustav Malja i ett pressutskick.

– Nu kör vi i och för sig på en variant av GP-banan istället för den korta slingan den här helgen, men det är inte natt och dag. Det är bara att gå ut och ge järnet, så får vi se hur långt det räcker den här gången.

Foto: Porsche AG

TIDSSCHEMA

Porsche Carrera Cup Deutschland
Deltävling 4 | Nürburgring (Tyskland)

Fredag 10 augusti
Fri träning: 10.15-11.15
Kval: 20.50-21.25

Lördag 11 augusti
Race 1: 13.45-14.15

Söndag 12 augusti
Race 2: 12.00-12.30

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close