FotbollNyheter

Ny förlust för BoIS – en seger sedan maj

Under fredagskvällen tog Landskrona BoIS emot åttondeplacerade Degerfors på IP. Efter en svag rad av matcher var det dags för randigt att åter ta sig in på vinnarspåret och försöka lämna bottenkonkurrenterna bakom sig. 

En del förändringar i den elva som Agim Sopi valde att mönstra. Bland annat den nye, inlånade högerbacken från IFK Norrköping, Alfons Sampsted, som ersatte avstängde Alexander Tkacz på högerbacksplatsen. Adi Nalic var åter i spel efter att ha missat matchen mot IFK Värnamo på grund av en allergichock. För dagen axlade Nalic den offensiva roll som Sadat Karim normalt erhåller(Karim, också han avstängd).

Degerfors reste till Skåne utan sin skyttekung, Sargon Abraham, då denne nyligen valt att bryta kontraktet med klubben och istället direkt ansluta till IFK Göteborg.

I Abrahams frånvaro var det ändå ett starkt, offensivt Degerfors, som till stora delar dominerade den första halvleken. Man var farliga på såväl kontringar som hörnor, och Landskrona-försvaret fick verkligen jobba.

Degerfors var det bättre laget, ja, men BoIS var inte oävna alls. När man gavs chansen spelade hemmalaget fin fotboll och skapade en del lägen.  Genom såväl kontringar som längre spelsekvenser skapade man en ansenlig mängd av offensiva lägen. Dock saknades skärpan i de avgörande lägena. Offensiven kretsade mest kring Adi Nalic, som tycktes spelsugen efter en match frånvaro.

Men spelet var böljande och båda lagen hungriga framåt.

Nalic skulle bli målskytt i den första halvleken – men först tio minuter efter att Degerfors, efter en halvtimmes spel, tagit ledningen. Landskrona-mittfältarens mål kom efter en fin solo-prestaion, vilken avslutades med ett skott som, via stolpen, letade sig in i mål. Ett vackert mål värdigt Nalic fina första halvlek.

Den andra halvleken var en grinig och segraden historia. Det märktes inte minst på Landskrona-publikens humor, som ständigt tycktes ilskna till på domarens beslut de kände sig förfördelade med.

Agim Sopi valde att byta in tre nyförvärv i den andra halvleken. Noor Zadran, Akram Mansour och Joe Sise – där den sistnämnde kändes extra intressant – för att skapa liv i matchbilden. Och få kan väl tycka att inhopparna misslyckades med att uppfylla förväntningarna. Samtliga spelare såg intressanta ut och hungriga på att visa upp sig i sin nya klubbadress.

Landskrona är inne i en tuff period. Man har endast vunnit en av sina åtta senaste matcher. trots stunder av fin fotboll har inte bollen rullat deras väg. Tränaren Agim Sopi har pratat om brist på cynism och koncentration. Jag emotsäger inte det. Tydligt är bara att BoIS behöver finna ett sätt att ta sig ur denna negativa trend – och det bör göras snarast.

Ett tecken på att Landskrona har det väldigt jobbigt just nu, var Degerfors 2-1-mål, tre minuter från slutet. Efter en kontring lyckades bortalaget, på ett något tursamt sätt, forcera in ledningsmålet. Ett mål som även blev matchavgörande, då BoIS inte lyckades kvittera under slutet.

Slutresultatet på Landskrona IP skrevs till 1-2. Landskrona är i ett jobbigt läge, men behöver samla kraft och energi till Skåne-derbyt mot Helsingborg i den kommande omgången.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close