FotbollMalmö FFNyheter

Pavle Vagic får A-kontrakt med MFF och lånas ut till Superettan

Pavle Vagic kommer att spela resten av säsongen i Jönköping Södra. Samtidigt meddelar Malmö att man tecknat ett A-kontrakt med den 18-årige mittfältaren som sträcker sig till och med 2021.

– Det känns jättebra. Det här är en bra dag för mig och min familj. Detta är ett kvitto på att klubben tror på mig och mina kvaliteter. Nu ser jag fram emot att spela seniorfotboll och fortsätta utvecklas i Jönköping, säger Pavle Vagic i ett pressutskick.

Pavle Vagic har Malmö FF som moderklubb och började i föreningens fotbollsskola i tidig ålder. I april förra året tecknade han lärlingskontrakt i seniortruppen och under hösten gjorde han allsvensk debut på bortaplan mot IK Sirius när MFF vann med 4-0. Nu lånas han alltså ut till Jönköping Södra i Superettan samtidigt som han uppgraderas till A-kontraktsspelare. Låner gäller resten av säsongen.

– Pavle är en ung spelare som tagit snabba framsteg genom vår ungdomsverksamhet. Han är en bra avslutare och har förmågan att ta sig förbi sin motståndare. En smart spelare som kan spela på många offensiva positioner, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson och fortsätter:

– Det senaste året har han tyvärr haft lite skadeproblem, men nu har han börjat ta fart igen. Det känns bra att förlänga hans avtal och i lugn och ro bygga upp honom för en framtid i vårt seniorlag. Det sker först och främst genom att få värdefull speltid i Superettan.

Jönköping Södras nästa match är på måndag den 13 augusti då man tar emot jumbolaget IFK Värnamo i ett Smålandsderby hemma på Stadsparksvallen. J Södra ligger elva i tabellen tio poäng före IFK Värnamo.

Foto: Malmö FF

 

Läs mer

Här är en intervju med Pavle Vagic från april

Nu är Pavle Vagic ikapp efter skadestrulet

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close