skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLB07Nyheter

LB07 värvar från Bayern München – målvaktskrisen löst

Efter Kreeta-Liisa Ylli-Sänttis långtidsskada stod LB07 utan andramålvakt. Fem i tolv lyckades dock Malmöklubben lösa problemet genom att göra klart med kinesiskan Fei Weng.

Därmed har LB07 garderat och stöttat bakom förstamålvakten Emma Lind (bilden).

Fei Weng kunde komma loss med kort varsel eftersom hennes kontrakt med Bayern München – där hon varit tredjemålvakt – löpt ut. Värvningen är dock en chansning eftersom LB07 inte sett henne spela och helt och hållet litar på rekommendationer.

– Vi har scannat av med alla klubbar i Sverige och även övriga Norden och dessutom tittat på F19-målvakter. Men mitt i säsongen är det ingen som vill släppa en målvakt. Alla har bara två och då hade de ju hamnat i samma situation som vi, säger LB07:s sportchef Johan Andersson.

– Därför var det här en bra lösning när folk vi litar på talade väl om henne. Youtube-klipp är en viss hjälp, men det är svårt att bilda sig en uppfattning enbart med hjälp av sådana. Bättre då att få rekommendationer av någon vi har förtroende för.

Kontraktet är på tre månader och löper fram till och med den siste oktober. LB07 kommer att kunna utnyttja artistskatten och det finns ingen option om förlängning.

Övergången är helt klar när det gäller det sportsliga och inom ramen för fönstret som stänger vid midnatt. Men än återstår att få ett arbetstillstånd hos Migrationsverket. Hur lång tid det tar vet inte Johan Andersson.

– Nu har vi i alla fall en backup. Det hade varit en alldeles för stor press på Emma att vara ensam målvakt och en för stor osäkerhet för hela laget. Kreeta-Liisa räknar vi ju tyvärr med ska missa resten av säsongen.

Emma Lind har startat i alla tolv matcherna i årets Damallsvenska och är en stabil förstamålvakt.

Att inte ha någon backup för henne var dock en för stor risk att ta för LB07.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close