skanesport_desktop-panorama-1

NyheterTennis

Andra raka ITF-titeln för Fair Plays Gustav Hansson

Gustav Hansson följde upp förra veckans turneringsseger i Finland med en ny triumf. Fair Play-spelaren vann den här veckan 15 000-dollarsturneringen WIP Tennis Open i Hyvinge och tog andra raka ITF-titeln.

I finalen besegrades 553-rankade fransmannen Laurent Rochette. Spelarna möttes i semifinalen i förra veckans turnering i S:t Karins. Då vann Hansson en tresetare, den här gången skrevs setsiffrorna till 6-2, 6-3.

  – Jag spelade bra och kände att jag hade greppet om finalen. Det var riktigt skönt att ta andra raka titeln, säger Gustav Hansson i ett pressutskick.

   23-åringen vann fem matcher i turneringen utan att tappa något set. I kvartsfinalen slog han Jonathan Mridha, som dominerade i Elitserien förra året, med 6-2, 7-5 och i semifinalen andraseedade tjecken Michal Konecny med 7-5, 6-2

  – Jag var lite seg i början av turneringen, men sedan kom jag igång och bara körde på. Jag känner mig hemma på grus och vågade verkligen spela ut, säger Hansson, som efter sina avslutade collegestudier vunnit SM-guld med Fair Play utomhus och tagit två ITF-titlar.

Vägen till titeln

Första omgången: Justin Roberts, Bahamas, 6-2, 7-5

Andra omgången: Mattias Siimar, Estland, 6-2, 6-2

Kvartsfinal: Jonathan Mridha, Sverige, 6-2, 7-5

Semifinal: Michal Konecny, Tjeckien, 7-5, 6-2

Final: Laurent Rochette, Frankrike, 6-2, 6-3

WIP Tennis Open, Finland

Semifinaler:

Gustav Hansson, Sverige-Michal Konecny, Tjeckien, 7-5, 6-2

Laurent Rochette, Frankrike-Patrik Niklas-Salminen, Finland, 6-2, 6-1

Final:

Gustav Hansson, Sverige-Laurent Rochette, Frankrike, 6-2, 6-3

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close