MotorNyheter

Gustav Malja fick bryta för första gången

Gustav Malja fick med sig en tiondeplats som bästa resultat från en motig helg i Porsche Carrera Cup Deutschland på Nürburgring, Han tvingades även bryta ett race för första gången i år.

Malja fanns med i topp åtta när det 27 bilar stora startfältet rusade ner mot första sväng i helgens inledande lopp på lördagen, men blev tvungen att parkera redan efter några sekunder efter en sammanstötning med Dylan Pereira i en tumultartad start.

Kollisionen med Pereira skedde i låg fart, men skadorna på Maljas Project 1-Porsche blev ändå tillräckligt stora för att skåningen alltså skulle tvingas bryta ett race för första gången den här säsongen – och därmed också för första gången i sin för året nya sportbilskarriär.

– Det blev helt enkelt lite för trångt in i första sväng och tyvärr låste jag upp bakdäcken och touchade Pereira lite grann, förklarar Gustav Malja i ett pressutskick.

– Det var ingen stor smäll och farten var låg, men det räckte för att hjulupphängningen skulle ge med sig. Tråkigt att behöva bryta för första gången i år, men det är sådant som tyvärr händer ibland.

I söndagens Race 2, det sista heatet för helgen, gick det dock bättre för Malja som där slutade på tionde plats och därmed inkasserade nya mästerskapspoäng.

– Jag är besviken på hur den här helgen blev, men det har funnits en hel del ljuspunkter. Framförallt tar jag med mig känslan från kvalet. Vi fick till en riktigt bra set-up i bilen där. Tyvärr fick jag trafik på mina bästa varv och blev bara åtta, men vi tog definitivt ett steg framåt och vi hade fart för mer. Det känns positivt inför fortsättningen.

Porsche Carrera Cup Deutschland beger sig nu direkt vidare till Zandvoort, Nederländerna, där mästerskapet kommer att avrunda sitt intensiva augustiprogram nästa helg.

– Vi åker till Zandvoort nu med en gång och testar där i morgon (måndag), så vi bör kunna vara väl förberedda inför racen där nästa helg. Jag gillar Zandvoort och ser fram emot att slipa vidare på min körning där.

Porsche Carrera Cup Deutschland har nu nått drygt halvtid, med fyra av sju tävlingshelger lagda till handlingarna. Efter besöket i Nederländerna nästa helg vänder mästerskapet sedan tillbaka till Tyskland för de två sista tävlingarna, på Sachsenring och Hockenheim, i september.

Foto: Porsche

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close