Fortuna FFFotbollNyheter

Inför seriefinalen i Division 4: Fortuna FF

Det vankas seriefinal i Division 4 mellan FK Besa och Fortuna FF. Lagen möts under eftermiddagen på Landskrona IP i vad som kan komma att bli en av säsongens mest sprakande tillställningar. Inför matchen fick Skånesport.se möjligheten att ställa ett par frågor till Fortuna FF:s tränare, Johan Isgren. Denne svarade på hur han ser på matchen, om säsongen i stort och vilken lag som vinner fotbolls-VM. 

Hur är känslan inför seriefinalen mot FK Besa?  
Just nu är det semester för alla spelare och ledare, vilket killarna förtjänar. Är övertygad om att spelarna, liksom vi ledare, ser fram emot matchen. Känslan är bra. Vi har en härlig grupp människor i truppen och jag njuter av att få vara en del av den. Att vi sen får spela en seriefinal efter sommaren är egentligen bara en bonus. Sen hade vi Besa i serien redan ifjol så vi vet att det väntar en tuff match då dom, i mina ögon, var seriefavoriter inför säsongen. Vi är fortfarande ödmjuka inför varje match och är medvetna om att vi är nykomlingar. Vi måste fortsätta jobba hårt för att hänga med där uppe. Fler lag kommer göra allt för att komma ikapp och om oss. Vi får passa på att njuta så länge det varar.

Berätta lite om din tränarkarriär?  
Är inne på min andra säsong i Fortuna FF och innan dessa hade jag 4 härliga säsonger i Kågeröds BOIF där vi gick från Division 5 till Division 3.

Har du en bakgrund som aktiv spelare? 
Jag var väl en hyfsad anfallare som spelade som högst div 1 med Lunds BK.
Andra klubbar jag tillhört är Veberöds AIF – som är moderklubb. Sedan följde Kulladals FF, Höllvikens GIF, Ramlösa Södra, Lunds BK och Eskilsminne.

Hur ser du på din tid i Fortuna FF? 
Bara positivt. Härlig förening att få vara en del av. Är övertygad om att föreningen går mot en ljus framtid då utvecklingsmöjligheterna är väldigt stora för denna klubb, som bara är 11 år gammal.

Vad hade ni för målsättning när ni gick in i säsongen?
Målsättningen var att vi skulle som förening etablera oss på denna nivå till en början.

Vad är det som gjort att ni hamnat där ni är i tabellen? 
Först och främst är det för att vi har en otroligt härlig grupp av människor. Dessa är också duktiga fotbollsspelare på denna nivå. Vi hade inte allt för stor spelaromsättning inför året, vilket givit oss en trygghet i vårt spel sen ifjol. De spelare vi sen fått in är så pass duktiga och behövde inte lång tid för att anpassa sig.

Finns det några negativa händelser som skett under säsongen?
Vi, som alla andra lag, får skador och annat, men det hör till fotbollen så det kan man inte hänga upp sig på. Vi har tappat några ledningar i slutet av matcherna. Det kan gräma mig en aning

Beskriv era styrkor och svagheter som lag?
Vi har en bra defensiv och har släppt in minst mål i serien för tillfället. Förhoppningsvis kan det lossna lite framåt då vi skapar många lägen men måste höja antalet mål per avslut.

Det är visserligen ett gäng matcher kvar att spela, men hur stora är chanserna att ni faktiskt går upp?
Tänker inte alls i de banorna. Det är nio tuffa matcher kvar. Den frågan bör ställas till Nordic Bet för att få svar på…

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close