FotbollNyheter

Tidigare MFF-talang till Division 1

Under söndagen deklarerade Oskarshamns AIK att man gjort klart med den tidigare MFF-talangen Zackarias Faour från IK Sirius. Affären rör ett låneavtal som sträcker sig säsongen ut. 

20-årige Zackarias Faour tillhörde Malmö FF:s ungdomsverksamhet fram till 2014, då han värvades till engelska Premier League-jätten Manchester Citys organisation. I England blev det tre år för anfallaren, som under 2016 och 2017 lånades ut till FC Midtjylland samt FC Nordsjælland.

2017 lämnade Faour Manchester City permanent för att ansluta till Allsvenskan och IK Sirius. I Uppsala-klubben har det ännu inte lyft för den talangfulle anfallarna. Han lånades ut till Östers IF i mars i år, men sejouren där blev  knappt fyra månader lång.

Under åren har Faours namn nämnts på listor över världens mest talangfulla ungdomsspelare. Han är ett aktat namn i Europa och har tillhört en av världens största klubbar. Trots alla utmärkelser har det inte lyft än för den förre MFF-spelaren.

Nu väntar i alla fall en lånesejour, som sträcker sig säsongen ut, i Division 1-klubben Oskarshamns AIK för Faour.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close