FotbollHusie IFNyheter

Två ”03:or” fick speltid i Husie IF – målvakt tog två straffar

När Husie IF besegrade Borstahusens BK med 1-0 och befäste andraplatsen i sin division 5-serie lät tränaren Blerim Mullici två spelare födda 2003 få speltid.

– Vi satsar på unga spelare och har gjort det en lång tid. Sedan underlättar det givetvis att min tränarkollega Thobias Fridholm har haft P03-laget och har jättekoll på talangerna, säger Husie IF-tränaren Blerim Mullici efter att ha satt in Ken Legiec och Marko Tuka.

Marko Tuka är ytterback eller yttermittfältare och Ken Legiec är innermittfältare.

Ken Legiec är lillebror till Kristian Legiec, som är en stor profil i Malmöfotbollen och för närvarande spelar i Malmö City FC. Ken har dessutom redan debuterat i Citys Futsal-lag, en fotbollsvariant som Kristian är landslagsspelare i.

Det avgörande målet för Husie IF satte dock veteranen och målkungen Ken Hansson. Men han var ändå inte matchhjälte nummer ett. Det var målvakten Felix Maurer, som räddade två straffar! I en match han egentligen inte skulle spelat.

Han ska studera på college i USA och hade tackats av. Men på grund av skadeproblem kallade Husie IF in honom för ytterligare en match. Det blev en perfekt slutpunkt.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close