FotbollMalmö FFNyheter

Laorent Shabani avgjorde när ett ungt MFF U21 vände och vann

När A-laget på plats i Ungern inledde förberedelserna för Champions League-reruren mot Vidi reste U21-laget till Halmstad för att möta HBK.

MFF ställde upp med U19-truppen, U19-ledarna plus tre lärlingar från seniortruppen och vann med 3-2 sedan Laorent Shabani avgjort i mitten av den andra halvleken.

Ändå fick Malmö FF en usel start när rutinerade Johan Oremo gjorde 1-0 til HBK redan i den tredje minuten.

– Vi hade det kämpigt de första 20 minuterna och Oremo är en vass spelare som gav oss problem de 45 minuterna han var med. Men vi växte rätt snabbt in i matchen och hanterade dem bra de avslutande 25 minuterna av den första halvleken när vi hittade tryggheten i passningsspelet och efter pausen var det vi som hade kontroll, påpekade U19-tränaren Roland Larsson.

Då körde MFF ändå med en mycket orutinerad och ovan trebackslinje med Johan Rapp, Noel Hansson och Victor Larsson.

Felix Konstandeliasz kvitterade till 1-1 med ett skott strax utanför straffområdet som wobblade och lurade HBK-målvakten. Strax före pausvilan fick MFF en ny smäll när Höskuldur Gunnlaugsson på nytt gav HBK ledningen, men Granit Rushiti kvitterade lika snabbt efter pausvilan som Oremo slog till i den första halvleken och sedan satte Laorent Shabani dit avgörande 3-2 med ett riktigt vackert mål.

– Han tog bollen på kanten, bröt inåt centralt och dribblade bort ett par spelare på vägen till skottläget. berättade Roland Larsson, som var nöjd med lärlingarna Konstandeliasz, Shabani och Mathias Nilsson i målet.

– Mathias har gjort ett par starka insatser i rad nu.

Men han hittade även en annan spelare att lyfta.

– Amel Mujanic var jättebra. Kevin Harletun har också fin form.

Kevin Harletun gjorde hat-trick när U19-laget besegrade Vasalunds IF med 3-0 i slutspelsserien i fredags. Det kunde blivit mål den här gången också, bland annat hade han en boll i stolpen.

MFF ställde upp så här:

Mathias Nilsson – Johan Rapp, Noel Hansson, Victor Larsson – Yahya Kalley, Amel Mujanic, Felix Konstandeliasz, Melker Nilsson, Laorent Shabani – Kevin Harletun, Granit Rushiti.

U19 matchar igen på lördag; borta mot AIK. U21 spelar inte igen förrän den 28 augusti; hemma mot Varbergs BoIS.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close