skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Torns IF förstärker med Fioretos och Joelsson

Mot slutet av vårsäsongen blev topplaget Torns IF:s trupp lite för tunn. Det har klubben nu åtgärdat genom att göra klart med två nyförvärv inför återstarten i division 1-fotbollen.

Förre Lunds BK- och Helsingborgs IF-spelaren Alexander Fioretos väljer att avsluta säsongen i Stångby efter en sejour i FC Helsingör och senast i Gaz Metan i den rumänska högstaligan. Dessutom har Torn efter lång övertalning lyckats locka över Emil Joelsson från IF Lödde.

– 22 år i Lödde och tio år i A-laget och vi har haft ögonen på honom länge. Men nu blev det av och Emil är en spelare som kan användas på många olika positioner.

– Alexander har en annan bakgrund med många olika klubbar. Fast han tränade med oss inför den förra säsongen och även inför den här och det ar han tacksam över att han kunde göra. Vi har hållit kontakten och nu blev det möjligt att ta hit honom. Jag tycker dessutom att han utvecklats och blivit starkare i kroppen. Alex är en box till box-spelare och även om vi har ett mycket bra urval på mitten har vi saknat lite grann i djupled, något jag är övertygad om att han kan tillföra, säger Torn-tränaren Richard ”Kalle” Ringhov.

Torns IF vill ha 18 utespelare och två målvakter i truppen.

Det hade man inte riktigt sedan Christopher Musonda först på grund av resor och sedan skador inte kunde träna ordentligt. När sedan Adrian Podsiadly valde att gå över till Lunds BK efter att ha fått sparsamt med speltid blev det två platser lediga i truppen. De vakanserna har de två nyförvärven fyllt.

– I ett par matcher hade vi bara tre man på bänken. Nu är vi på nytt uppe i det antal spelare vi behöver, poängterar Kalle Ringhov.

Under sommaren har Torns IF dessutom fått ett något annorlunda nytillskott. Gräsplanen har lagts om och lagom till hemmamatchen mot Mjällby AIF den 2 september ska den vara klar att tas i bruk.

– Alla som jobbat med den har gjort ett kanonjobb och vi ska få börja träna på den måndagen före Mjällby-matchen.

Inför återstarten toppas tabellen i division 1 södra av Mjällby AIF och Torns IF, båda med 37 poäng, och två poäng bakom skuggar Tvååkers IF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2