skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Trelleborg förnedrat av ”Giffarna”

Ett Trelleborg som harvar i botten tog emot GIF Sundsvall för att försöka plocka ett par välbehövliga poäng. Men ack så fel det blev. 

Trelleborgs FF – där Salif Camara Jönsson återfanns på bänken efter en lång tid av skadefrånvaro – låg, inför matchen mot GIF Sundsvall, på en 15:e-plats i den allsvenska tabellen. Med fem poäng upp till säker mark var poäng, mer eller mindre, ett måste för att hålla kontakt med lagen ovanför.

Två mål inom sju minuter – tre på tolv. Publiken hann knappt sätta sig innan matchen hade dragit igång – och det med råge. Marcus Pode blev målskytt för Trelleborg, efter att ha vågspelet sig fram till avslut via Zoran Jovanovic.

Spelbilden var böljande, men där GIF Sundsvall – som, efter att inför säsongen ha tippats jumbo, får ses som säsongens stora överraskning – hade mest boll och skapade de farligare målchanserna.

Att ta poäng mot Sundsvall skulle var vitalt för Trelleborgs kamp om överlevnad i botten. Men istället för en TFF-kvittering, var det ”Giffarna” som skulle få sista ordet innan den första halvleken var till ända. Genom ett par snabba, raka passningar lyckades stekhete Linus Hallenius komma igenom. Han höll ifrån sig en tillskyndande Alexander Blomqvist och placerade sedan in bollen bakom Marko Johansson.

1-3 i paus och tungt, tungt för Trelleborg, som inte spelat dåligt alls under de första fyrtiofem minuterna.

Inför den andra halvleken byttes han in; Salif Camara Jönsson. Efter ett halvårs skadefrånvaro kunde anfallaren äntligen bytas in, och i och med det göra sin allsvenska debut – som 34-åring. I spelet fick Camara Jönsson inte speciellt mycket att jobba med. Han blev väldigt isolerad

I matchminut nummer 66 stängde Sundsvall matchen. Genom lagets fjärde och sitt andra mål för dagen, såg Linus Hallenius till att bli siste man på bollen efter en fin, och återigen snabb, omställning från Sundsvall. 1-4 och ridå ner för Trelleborg.

Men Hallenius var inte nöjd där. Fem minuter därefter fullbordade han sitt hattrick, och Trelleborg var i upplösningstillstånd.

Salif Camara Jönsson, ja. Tillbaka efter lång frånvaro och sugen på att visa vad han går för. Kanske var det en övertänd Camara Jönsson som vi såg idag. Han blev i alla fall utvisad i kvällens match. Detta efter en eftersläng i en situation med Sundsvalls Jonathan Tamimi, som lika väl kunde renderat i ett rött kort åt andra hållet.

Blytung debut för Camara Jönsson, blytung afton för Trelleborgs FF. Resultatet skrevs tillslut till hela 1-6.

Hur TFF ska hämta sig från det här vet nog ingen. Hur länge Patrick Winqvist sitter kvar vet ytterst få. Huruvida Trelleborgs FF spelar allsvensk fotboll eller inte nästa säsong, den frågan börjar nog fler och fler känna sig säkra på.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close