MotorNyheter

Finalplatsen försvann för William Nilsson i RallyX Nordic

Ett tidstillägg kostade William Nilsson en finalplats i den fjärde deltävlingen av RallyX Nordic, som avgjordes i Nysum.

– Det var en jätterolig och fin bana, och jag hittade farten på den direkt. Tyvärr gick det inte som jag hoppats i resultatet, säger William Nilsson i ett pressutskick.

Under helgen kördes rallycrossmästerskapet RallyX Nordic på dansk mark. JC Raceteknik-föraren William Nilsson, 18 år, hittade rätt på banan direkt. Han inledde med två andratider under träningarna och slutade sexa i grundomgången. Han kvalificerade sig till semifinal och passerade mållinjen som tredje bil. Men efter målgång bestraffades han med fem sekunders tidstillägg efter en startincident och blev därmed utanför final. Han fick istället nöja sig med en åttondeplats i tävlingen.

– Det var en härlig stämning runt omkring med många supporters från Skåne som var här och hejade på mig. Tyvärr gick det inte som jag hoppats i resultatet. Jag tyckte att jag hade bra koll på spårval och sådant i semifinalen, men istället blev det en incident i andra kurvan som jag bestraffades för, sammanfattar Nilsson.

Den femte deltävlingen av RallyX Nordic körs i finska Kouvola 26 augusti. Efter att ha tappat två placeringar, ner till femte plats, under helgens tävling hoppas William Nilsson kunna samla bra poäng i Finland och åter klättra i mästerskapet.

– Det är bara att bita ihop, ladda om och komma igen starkt till Finland. För att förbereda mig inför den tävlingen behöver jag inte fokusera så mycket på farten, för den har funnits hela säsongen. Istället kommer jag fokusera på att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

Banan i Finland är ny för serien RallyX Nordic, men Nilsson har tävlat på den en gång tidigare. Det var i rallycrossklassen JRX för flera år sedan och den gången vann han.

– Att ha en seger sedan tidigare på banan gör att jag har en god känsla inför tävlingen. Jag kommer försöka plocka fram den känslan och göra det jag kan för att prestera så bra som möjligt där, hålla mig till planen och alltid göra det bästa av situationerna, säger William Nilsson.

Foto: Jan-Kare Rafoss

Resultat Nysum
1. Sondre Evjen
2. Ben-Philip Gundersen
3. Simon Olofsson
4. Stein Frederic Akre
5. Marcus Höglund

8. William Nilsson

RallyX Nordic mästerskapstabell
1. Guillaume De Ridder 105 p
2. Ben Philip Gundersen 80 p
3. Sondre Evjen 73 p
4. Simon Olofsson 69 p
5. William Nilsson 63 p

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close