FotbollMalmö FFNyheter

Melker Roslin från BK Höllviken tar steget över till MFF

MFF fortsätter att förstärka U17- och U19-trupperna med pojklandslagsspelare som kommit in på Idrottsgymnasiet på Stadionområdet. Det senaste tillskottet är Melker Roslin från BK Höllviken.

Melker Roslin har redan både debuterat och gjort mål för sin nya klubb. Debuten skedde när MFF U17 slog Oddevold med 4-2 och han gjorde 1-0-målet när MFF U17 nyligen på bortaplan besegrade IFK Göteborg med 3-1.

– En intressant spelare som vi är glada över att få till MFF. Han har gått en lite annan väg än många andra och ibland valt att spela mer i ungdomslagen än i seniorlaget i BK Höllviken. Men alla behöver inte göra likadant utan kan ta sin egen väg till toppen, det gör det extra spännande, säger MFF:s assisterande tränare Andreas Georgson.

Melker Roslin är född 2002, kan spela på flera offensiva positioner och kom med i U17-landslaget i år. Där har han hittills spelat tre landskamper, mot Österrike, Turkiet och Irland i fyrnationsturneringen i maj. I den truppen fanns även Sebastian Nanasi och David Edvardsson, som då representerade Kristianstad FC respektive Grebbestads IF, men som nu också tagit steget över till MFF och ska läsa på Malmö Idrottsgymnasium. Dessutom ingick fem MFF-spelare i Hussein Ali, Noah Eile, Aleksander Nilsson, Oscar Uddenäs och Tim Prica. Tidigare under sommaren gjorde MFF klart med Östers IF:s stortalang Mubaarak Nuh, som med stor sannolikhet varit med i truppen, men som fortfarande rehab-tränar efter en knäskada.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close