Nyheter

Skateboard i världsklass på Skate Malmö Street

Skate Malmö Street erbjuder en möjlighet att följa med när skatare från hela världen utforskar gränslandet mellan skateboardåkning och arkitektur. Helgen den 17-19 augusti bjuder Malmös skatare till åkning på fem olika platser i staden. Traditionsenligt avrundas helgen på Konsthallstorget.

Helgen inleds med Källan Open – en skateintervention på Möllevångstorget i samarbete med Malmöföretaget Polar Skate Co. En tillfällig vägavspärrning möjliggör en improviserad och tillfällig åkyta. Arrangemanget följs av världspremiär för Polars film We Blew It at Some Point på Moriska paviljongen.

För lördagens arrangemang Three Spots har tre arkitekter med skateboardanknytning designat åkningsanpassade installationer utifrån varsin plats i Malmö. Deras uppdrag: att genom funktionell form höja platsens attraktionskraft och bidra till stadslivet.

Alexis Sablone, Søren Nordal Enevoldsen och Rich Holland har skapat installationer för respektive Värnhemstorget, Nobeltorget och taket på Södervärns parkeringshus. Under helgen mellan kl. 13-16 finns det tillfälle att möta arkitekterna och höra om deras arbete och tankar.

Under dagen gästas installationerna kontinuerligt av olika skateboardlag som tävlar i att skapa videoklipp med bästa möjliga åkning. Alla platser är aktiva för åkning mellan kl. 12-18. Färdiga filmer följs på #skatemalmostreet2018.

Helgen avslutas traditionsenligt på Konsthallstorget och Svampen Session. Dagen bjuder på lagutmaningar och sommarspel. En tillfällig skateyta som i sommar gästat Lindängeskolan finns på plats och öppnar för livliga tävlingar.

Skate Malmö Street har snabbt etablerats som världens kanske enda jämställda skatearrangemangdär män, kvinnor och icke-binära prioriteras lika. (Sett utifrån budget, antal inbjudna åkare, schemaläggning och tävlingsformat.) Med X-Games vinnare och ett brett urval av världsstjärnor utlovas skateboardåkning i världsklass.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close