Lunds VKNyheterVolleyboll

Landslagsspelare återvänder till Lunds VK

Landslagsspelaren August Borna lämnar Falkenberg för att återvända till moderklubben Lunds VK.

– August är en otroligt motiverad spelare som kommer bli väldigt nyttig för oss, kommenterar tränaren Faeez Alloush i ett pressutskick.

– Han tog stora kliv i Falkenberg under förra säsongen och med den extra erfarenheten från landslaget senaste tiden är jag säker på att han kommer kunna höja sig ytterligare ett par snäpp.

Fakta

August Borna

Ålder: 19 år

Längd: 195 cm

Position: Spiker

Spikehopp: 360cm

Tidigare klubbar: Lunds VK, Falkenberg VBK

I pressmeddelandet ställer även Lunds VK ett antal frågor till nyförvärvet:

Varmt välkommen tillbaka till Lunds VK, hur känner du inför hemkomsten?

– Tack så hjärtligt! Det känns spännande, ska bli skönt att komma hem. Extra skönt att ha bestämt sig efter många om och men angående proffsspel i Europa.

För din del blir det en återförening med många av spelarna från tidigare år men även Faeez Alloush, lagets nye spelande tränare, som du delade vänsterkantspositionen med i Falkenberg. Hur ser du på det?

– Faeez är en fantastisk volleybollspelare och en likadan person. Vi kompletterade varandra väl i Falkenberg och siktar på att ta med det samarbetet hit till Lund. Att Faeez lyckas lika bra med tränarjobbet som på plan tvivlar jag inte en sekund på!

Du har haft ett mycket händelserikt år med bland annat en landslagsplats som kronan på verket. Vad känner du att du har utvecklat mest under den här tiden och vilka erfarenheter tar du med dig?

– Under tiden i Falkenberg och i landslaget har jag utvecklats i alla moment men framförallt har all träning och matchning på hög nivå gett ett nytt lugn i spelet. Just lugnet hoppas jag kunna ta med mig till Lund och bidra med på plan, samtidigt som jag förhoppningsvis bidrar med lite poäng.

Du flyttar hem till Lund för att påbörja en ingenjörsutbildning i teknisk matematik på Lunds Tekniska Högskola. Tror du kombinationen med heltidsstudier och spel i Elitserien kommer passa dig bra?

– Jag tror det kommer passa mig bra! Jag har alltid haft som ambition att plugga och alltid i Lund. Ska man kombinera studier och volleyboll finns inget bättre ställe än Lund, här finns alla förutsättningar för att det ska bli så bra som möjligt. Det är få förunnat att kunna plugga på Sveriges bästa universitet och samtidigt spela volleyboll på hög nivå.

Foto: Stefan Sjöström

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close