FotbollMalmö FFNyheter

MFF kan starta med Hugo Andersson

När MFF idag körde sin matchförberedande träning inför derbyt mot Trelleborgs FF testades 19-årige lärlingen Hugo Andersson i startelvan.

Inte så konstigt.

Behrang Safari och Rasmus Bengtsson detog inte i träningen på grund av sina skadebekymmer och Lasse Nielsen är avstängd. Därmed blev det Franz Brorsson, Hugo Andersson och Oscar Lewicki i trebackslinjen.

– Vi får se. Jag är beredd ifall det skulle bli jag. Absolut! säger Hugo Andersson.

I både U21 och U19 har han testats just i rollen i mitten av en trebackslinje och det är också där han tror han passar bäst.

– Jag har spelat centralt där ett par gånger, så det är väl inga större problem. Eftersom jag vart mest  i mitten får jag väl säga att det är där jag är bäst också. Storleken har jag och kan vara med och spela lite bakifrån också.

Hugo Andersson har gått den långa vägen i MFF sedan han kom till klubben som tolvåring från Skurups AIF. Den allsvenska debuten är redan avklarad. 20 maj hoppade han in i den 87:e minuten när MFF besegrade BK Häcken med 2-0 hemma på Stadion. Men fler minuter än så har det inte blivit trots att det ibland varit tunt på mittbacksfronten i MFF.

Det är inte säkert att det blir spel nu heller. Både Behrang Safari och Rasmus Bengtsson är med i den 20-mannatrupp MFF tagit ut och som tränaren Uwe Rösler ska reducera till 18 på matchdagen.

– Ärligt vet jag inte nu eftersom jag inte har hunnit prata med den medicinska staben än. Först måste jag göra det och sedan ta ett beslut utifrån den infomationen, säger Uwe Rösler.

Sportchefen Daniel Andersson – som på plats följde träningen – tonade på sitt eget vis ner dramatiken i att låta en 19-åring debutera från start i Allsvenskan.

– Vi får se, jag var väl två år yngre när jag själv debuterade…

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close